Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerder Spitse: we zitten weer bij de top, maar WK houdt nu op

WELLINGTON (ANP) - De uitschakeling op het WK doet pijn bij aanvoerster Sherida Spitse van de Nederlandse voetbalsters. De nummer 2 van het WK van 2019 moest het in de kwartfinales na verlenging afleggen tegen Spanje (1-2). "We hebben alles gegeven en gevochten als leeuwinnen. We streden voor wat we konden tegen een goed Spanje", aldus Spitse. "We waren er heel dichtbij, maar het was net niet genoeg helaas. Het houdt nu op."

De recordinternational van Oranje erkende dat Spanje, zeker voor rust, veel sterker was. "In de eerste helft hadden zij grotere kansen dan wij", aldus Spitse. Oranje wist in de eerste 45 minuten zelfs geen enkele mogelijkheid te creëren. "Als ik kijk naar de tweede helft, waren we echt niet minder dan Spanje. We hebben echt goede kansen gehad."

Verdedigster Stefanie van der Gragt, die stopt met voetballen, maakte in de blessuretijd de 1-1 en dwong daarmee een verlenging af. "Ze maakte dat doelpunt alsof ze een engeltje op haar schouder had. Dat is mooi. Het was een goeie goal en ze schoot hem fantastisch binnen", zei Spitse. Kort daarvoor had Spanje nog uit een penalty gescoord na een handsbal van Van der Gragt. "Je weet dat dat in voetbal kan gebeuren, dat is ongelukkig", zei Spitse, die "blij" was dat Van der Gragt haar carrière niet hoefde te beëindigen met die fout.

De grootste kansen kreeg Oranje in de verlenging, maar Lineth Beerensteyn liet die onbenut. "Uiteindelijk valt die goal aan de andere kant. Dat doet pijn", aldus Spitse. "Ik weet niet of het terecht is dat Spanje door is. Het is gewoon heel zuur. Maar ik kijk met een trots gevoel terug op wat we dit hele toernooi hebben laten zien. We zitten weer bij de top. Dat waren we niet, maar nu weer wel. Hier kunnen we mee door."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.