Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

VLISSINGEN - In mei zijn er in Zeeland 5.200 WW-uitkeringen verstrekt, meldt uitkeringsinstantie UWV donderdag. ‘Dat is een stijging van 2 procent in vergelijking met april. Ten opzichte van mei 2019 is het aantal uitkeringen met 24 procent gestegen.’Ook landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen zowel op maand- als op jaarbasis toe, met respectievelijk 3 en 20 procent.Met 5.200 WW-uitkeringen eind mei in Zeeland lag het WW-percentage op 2,7 procent. Landelijk was dit 3,2 procent. ‘Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland nam in mei toe met 100 ten opzichte van april. Deze toename van 2 procent in Zeeland was minder sterk dan de stijging in maart (5 procent), maar vooral ook minder groot dan de stijging in april (20 procent). Op landelijk niveau nam het aantal WW-uitkeringen in mei met 3 procent toe in vergelijking met april.

Krapte

Door de coronamaatregelen daalde het aantal vacatures en nam het aantal WW’ers toe. ‘In het eerste kwartaal van 2020 was landelijk voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2017 sprake van een gemiddelde spanning op de arbeidsmarkt. Zowel in 2018 als in 2019 was er krapte.’ 

Ook in Zeeland werd de arbeidsmarkt volgens het UWV minder krap. ‘In het laatste kwartaal van 2019 was de spanning op de arbeidsmarkt nog zeer krap. In het eerste kwartaal van dit jaar was er een krappe arbeidsmarkt.’ Dit betekent dat er per vacature meer werkzoekenden waren dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Meer uit Vlissingen

Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

4 uur geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

21 uur geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

22 uur geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

1 dag geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

1 dag geleden
Zorgen over steiger aan de Piet Heinkade

VLISSINGEN - De plannen van scheepsbouwer Damen om een nieuwe steiger aan te leggen langs de Piet Heinkade zijn slecht gevallen bij Bert Dorrestijn. “Kijk,” wijst hij naar buiten, “ik heb nu een prachtig uitzicht over de haven, er gebeurt altijd wat.  De vissersvloot die uitvaart of de scoutingbootjes die hier in het weekend varen. Straks komen hier luxe jachten te liggen en kijk ik naar die rijkeluis-eenheidsworst, ik moet er niet aan denken.”

2 dagen geleden
Raadsfracties willen gemeentelijke steun voor Cultuurwerf

VLISSINGEN - De fracties van D66, SP, PvdA, 50Plus, FvD en POV willen dat de gemeente Vlissingen de Cultuurwerf financiële steun geeft. De Cultuurwerf raakte in zwaar weer en vroeg onlangs surseance van betaling aan. De financiële tekorten zouden zijn ontstaan door tegenvallende resultaten bij de laatste editie van het Bevrijdingsfestival Zeeland.

3 dagen geleden