Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

KRUININGEN/KAPELLE - In mei zijn er in Zeeland 5.200 WW-uitkeringen verstrekt, meldt uitkeringsinstantie UWV donderdag. ‘Dat is een stijging van 2 procent in vergelijking met april. Ten opzichte van mei 2019 is het aantal uitkeringen met 24 procent gestegen.’Ook landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen zowel op maand- als op jaarbasis toe, met respectievelijk 3 en 20 procent.Met 5.200 WW-uitkeringen eind mei in Zeeland lag het WW-percentage op 2,7 procent. Landelijk was dit 3,2 procent. ‘Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland nam in mei toe met 100 ten opzichte van april. Deze toename van 2 procent in Zeeland was minder sterk dan de stijging in maart (5 procent), maar vooral ook minder groot dan de stijging in april (20 procent). Op landelijk niveau nam het aantal WW-uitkeringen in mei met 3 procent toe in vergelijking met april.

Krapte

Door de coronamaatregelen daalde het aantal vacatures en nam het aantal WW’ers toe. ‘In het eerste kwartaal van 2020 was landelijk voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2017 sprake van een gemiddelde spanning op de arbeidsmarkt. Zowel in 2018 als in 2019 was er krapte.’ 

Ook in Zeeland werd de arbeidsmarkt volgens het UWV minder krap. ‘In het laatste kwartaal van 2019 was de spanning op de arbeidsmarkt nog zeer krap. In het eerste kwartaal van dit jaar was er een krappe arbeidsmarkt.’ Dit betekent dat er per vacature meer werkzoekenden waren dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Meer uit Reimerswaal

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

10 uur geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

1 dag geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

3 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

4 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

4 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

4 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

6 dagen geleden