Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

Aantal WW-uitkeringen blijft stijgen

GOES - In mei zijn er in Zeeland 5.200 WW-uitkeringen verstrekt, meldt uitkeringsinstantie UWV donderdag. ‘Dat is een stijging van 2 procent in vergelijking met april. Ten opzichte van mei 2019 is het aantal uitkeringen met 24 procent gestegen.’Ook landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen zowel op maand- als op jaarbasis toe, met respectievelijk 3 en 20 procent.Met 5.200 WW-uitkeringen eind mei in Zeeland lag het WW-percentage op 2,7 procent. Landelijk was dit 3,2 procent. ‘Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland nam in mei toe met 100 ten opzichte van april. Deze toename van 2 procent in Zeeland was minder sterk dan de stijging in maart (5 procent), maar vooral ook minder groot dan de stijging in april (20 procent). Op landelijk niveau nam het aantal WW-uitkeringen in mei met 3 procent toe in vergelijking met april.

Krapte

Door de coronamaatregelen daalde het aantal vacatures en nam het aantal WW’ers toe. ‘In het eerste kwartaal van 2020 was landelijk voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2017 sprake van een gemiddelde spanning op de arbeidsmarkt. Zowel in 2018 als in 2019 was er krapte.’ 

Ook in Zeeland werd de arbeidsmarkt volgens het UWV minder krap. ‘In het laatste kwartaal van 2019 was de spanning op de arbeidsmarkt nog zeer krap. In het eerste kwartaal van dit jaar was er een krappe arbeidsmarkt.’ Dit betekent dat er per vacature meer werkzoekenden waren dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

1 dag geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

2 dagen geleden