Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS gingen er vorig kwartaal ook meer vluchten van en naar Nederland. Dat waren er ruim 121.000, bijna 16 procent meer vergeleken met een jaar eerder.

Van en naar Schiphol steeg het aantal passagiers met 17 procent naar meer dan 14 miljoen, meldt het CBS. Het aantal vluchten op Schiphol groeide met 18 procent naar 108.000. Van en naar Eindhoven Airport, de tweede grootste luchthaven van Nederland, reisden iets meer mensen dan in begin 2023. Op Rotterdam The Hague Airport was het juist wat rustiger.

Verder werd in het eerste kwartaal 383.000 ton aan goederen vervoerd, een stijging van 10 procent, meldt het CBS nog. Bijna alle vracht vloog via Schiphol. Van en naar Maastricht Aachen Airport gingen ook vrachtvluchten, maar dat was in het eerste kwartaal nog geen 2 procent van alle goederen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Ga voor een interactieve graphic naar https://platform.localfocus.nl/t/?eb70c39. De graphic is opgemaakt in uw huisstijl en in formats voor print en online. De graphic wordt aangeboden aan klanten van de graphicsdienst van het ANP en LocalFocus.

Meer uit Financieel

Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting door algoritme

SEATTLE (ANP) - Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting. In sommige winkels waar een jaar geleden ijskoude macchiato's en dubbele espresso's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme managers en werknemers.

54 seconden geleden
Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

34 minuten geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

36 minuten geleden
Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

LONDEN (ANP) - Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten. Eurostar verkoopt de meeste treinkaartjes rond wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

50 minuten geleden
Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

GORINCHEM (ANP) - Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

58 minuten geleden
Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

1 uur geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

3 uur geleden