Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal mensen dat boosterprik haalt, daalt snel

Aantal mensen dat boosterprik haalt, daalt snel

BILTHOVEN (ANP) - De piek van de boostervaccinaties tegen het coronavirus is achter de rug. Vorige week hebben iets meer dan 1,1 miljoen mensen een oppepprik gekregen. Een week eerder haalden bijna 1,9 miljoen mensen zo'n inenting, en de week daarvoor ruim 1,6 miljoen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in zijn wekelijkse overzicht.

Meerdere GGD'en lieten eerder al weten dat de piek was geweest. Ze kregen daardoor ruimte om mensen zonder afspraak een boosterprik aan te bieden. Dat zou het voor jongeren gemakkelijker moeten maken om de inenting te halen.

Ongeveer 90 procent van de 60-plussers heeft een boosterprik gehaald, meldt het RIVM. De opkomst in de overige leeftijdsgroepen is niet bekend.

7,6 miljoen mensen geboosterd

In totaal hebben nu ongeveer 7,6 miljoen mensen een boosterprik gekregen. Dat komt neer op ongeveer 53 procent van alle volwassen Nederlanders.

Ook de animo voor de overige prikken daalt wat. Bijna 11.000 mensen haalden vorige week hun eerste prik, tegen bijna 14.000 in de week ervoor. Verder kregen bijna 20.000 mensen een tweede prik, het laagste aantal sinds april.

Ongeveer 500 mensen kregen vorige week een aanvullende prik, het laagste aantal sinds die inenting beschikbaar is. Deze mensen hebben een ernstige afweerstoornis. Na de eerste prikken hebben ze mogelijk niet genoeg bescherming tegen het coronavirus opgebouwd.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 4 maanden geleden
Eindelijk worden er een paar wakker, beter laat dan nooit, de eerste prikjes werkte niet en dus deze ook niet. Toch zal het me niet verbazen als ze straks voor de vakantie alsnog om een prikje gaan want anders "mag je niks" Gelukkig zijn er ook reisbestemming die niet mee doen aan QR shit dus gaan we daar wel naar toe.
GeelHesje 4 maanden geleden
Mooi zo !!!
GebakkenBanaan 4 maanden geleden
Goede zaak!
Boostertje 4 maanden geleden
Hehe ,gaan ze eindelijk wakker worden?
dapido velzen 4 maanden geleden
Gek he

Meer uit Gezond

Oostenrijk meldt eerste besmetting met apenpokkenvirus

WENEN (ANP/RTR) - In Oostenrijk is zondag voor het eerst iemand positief getest op het apenpokkenvirus, bevestigen de lokale gezondheidsautoriteiten. Eerder op de dag meldde de Oostenrijkse omroep ORF al dat er een mogelijk geval van het apenpokkenvirus onderzocht werd. Het ging om een 35-jarige man uit de hoofdstad Wenen die in de nacht van zaterdag op zondag in een ziekenhuis is opgenomen. De man had symptomen die overeenkomen met die van het virus, zoals lichte koorts en blaasjes op de huid.

14 uur geleden
Tot drie weken quarantaine na contact met apenpokken-patiënt

BILTHOVEN (ANP) - De GGD vraagt mensen die contact hebben gehad met of in de buurt zijn geweest van iemand die positief testte op het apenpokkenvirus om tot drie weken in quarantaine te gaan. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, benadrukt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat er nog veel onduidelijk is over het virus.

15 uur geleden
Apenpokken tegengaan betekent vooral: patiënten isoleren

DEN HAAG (ANP) - De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten tijdig te isoleren. Vaccins die tegen het 'gewone' pokkenvirus zijn ontwikkeld, kunnen ook uitkomst bieden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt verder mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die het virus bij zich draagt aan om in quarantaine te gaan.

18 uur geleden
Meldplicht ingesteld voor besmettingen met apenpokkenvirus

DEN HAAG (ANP) - Het apenpokkenvirus is op advies van het RIVM aangemerkt als A-ziekte, wat betekent dat artsen verplicht zijn besmettingen of vermoedens daarvan direct te melden. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

1 dag geleden
Tweede geval van apenpokken in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is bij een tweede persoon in Nederland vastgesteld. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De tweede positieve testuitslag kwam zaterdag binnen, nadat op vrijdag ook al iemand het virus onder de leden bleek te hebben. Het RIVM geeft geen informatie over de beide patiënten.

1 dag geleden
Minister Kuipers verwacht meer gevallen van apenpokken

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat meer Nederlanders besmet zullen raken met apenpokken. Vrijdag is het virus voor het eerst vastgesteld bij een persoon in Nederland, meldde het RIVM. De identiteit van de besmette persoon is niet bekendgemaakt.

2 dagen geleden
Apenpokkenvirus voor het eerst in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat geeft geen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats van de persoon. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

2 dagen geleden