Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal luisteraars S10 naar recordhoogte na songfestivalfinale

Aantal luisteraars S10 naar recordhoogte na songfestivalfinale

DEN HAAG (ANP) - Het aantal luisteraars van zangeres S10 heeft sinds de finale van het Eurovisie Songfestival afgelopen zaterdag een recordhoogte bereikt. De zangeres, die met het nummer De Diepte Nederland vertegenwoordigde op het liedjesfestijn, telde maandag op Spotify 2,1 miljoen verschillende maandelijkse luisteraars. Dat blijkt uit cijfers van Spotify.

Begin maart werd het songfestivalnummer van Stien den Hollander, zoals S10 in het echt heet, gepresenteerd. Op dat moment werden haar nummers op Spotify nog door zo'n 650.000 verschillende mensen beluisterd. Sinds de bekendmaking steeg het aantal luisteraars tot zo'n 1,5 miljoen halverwege april. Na haar optreden in Turijn afgelopen zaterdag, waarmee ze op de elfde plek eindigde, nam het aantal luisteraars toe tot ruim 2 miljoen.

Daarmee heeft ze meer verschillende maandelijkse luisteraars dan andere populaire Nederlandse pop-acts als Suzan & Freek (1,8 miljoen), Snelle (1,7 miljoen) en Maan (1,4 miljoen). Overigens maakt Spotify geen onderscheid in het land van herkomst van de luisteraars; die van S10 kunnen vanwege haar deelname aan het songfestival uit heel Europa afkomstig zijn, terwijl die van de drie eerder genoemde artiesten waarschijnlijk vooral uit Nederland komen.

De Diepte is inmiddels meer dan 17 miljoen keer gestreamd op Spotify. Daarmee is het, na Adem je in met rappers Frenna en Kevin, het op één na meest beluisterde nummer van de 21-jarige zangeres. De winnende Oekraïense inzending, Stefania van Kalush Orchestra, is bijna 9 miljoen keer beluisterd.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden