Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen neemt opnieuw toe: 1329 nieuwe gevallen

Aantal coronabesmettingen neemt opnieuw toe: 1329 nieuwe gevallen

THOLEN - Het aantal personen dat afgelopen week positief getest is op het coronavirus is opnieuw toegenomen. Er gaat om 1329 personen. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Vorige week waarschuwden de voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's inwoners nog met een 'wake-up call' voor de verspreiding van het virus.

De besmettingen met het coronavirus nemen na weken van afname weer toe. Deze week gaat het om 342 meldingen meer dan de week ervoor. Ook zijn er  in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat zijn er vier meer dan vorige week. En er zijn negen COVID-19 patiënten als overleden gemeld, twee meer dan in de week er voor.

De cijfers zijn onheilspellend. Vorige week nog sloegen de voorzitters van de veiligheidsregio's in Noord-Brabant nog de handen ineen voor een 'wake-up call' aan de inwoners. "De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen", lieten zij toen weten. "De Brabantse aard is die van gezelligheid en sociaal contact. De laatste maanden hebben wij echter bewezen dat ons gezond Brabantse verstand overheerst. Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij corona onder controle."

Zij roepen Brabanders op hun gezond verstand te gebruiken en zich aan de volgende regels te houden:

- Hou 1,5 meter afstand, behalve als je jonger dan 18 bent of een huishouden vormt
- Blijf thuis bij klachten en laat u testen. Wacht thuis op de uitslag: afhankelijk van de uitslag kun je daarna boodschappen of een terrasje pakken
- Testen, testen, testen: "We kunnen het niet vaak genoeg zeggen."
- Nies en hoest in de binnenkant van de elleboog
- Blijf de handen wassen

Testen
Wat positief is, is dat het aantal mensen dat zich laat testen toeneemt. In de teststraten steeg het aantal afgenomen testen met bijna 23.000 in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen is met 1,0% gelijk gebleven aan een week eerder.

Meer uit Tholen

Silent disco, mocktailbar en dj: gemeente organiseert feest voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert op vrijdag 2 september een feest voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Het feest vindt plaats in de Feestzaal Scheepsruum in Sint-Annaland. 

1 uur geleden
Nationale aandacht voor openhartige Emma in tv-programma ‘Au Pairs’

THOLEN - De Thoolse Emma heeft met haar bijzondere verhaal in het tv-programma ‘Au Pairs’, online veel losgemaakt. In het programma vertelt de Thoolse dat ze tijdens haar werk in Miami verliefd geworden is op een vrouw. Onder andere televisierecensent Angela de Jong heeft een volledige column gewijd aan deze aflevering. 

23 uur geleden
Heerlijke Kunst 2022 bij Manege Vosmaer

OUD-VOSSEMEER - Kunstmanifestatie Heerlijke Kunst van 3 t/m 25 september bij manege Vosmaer, Zeedijk 3a, Oud Vossemeer.

1 dag geleden
Kermis in Sint-Annaland van start: vier dagen lang volop vermaak

SINT-ANNALAND - In de botsauto’s, muntjes schuiven of een suikerspin eten. In Sint-Annaland kan het vanaf vandaag weer. De kermis is namelijk van start gegaan. Bezoekers kunnen vier dagen lang genieten van volop vermaak. 

1 dag geleden
Hitteplan vanaf morgen actief, vooral voor 75-plussers

THOLEN - Na overleg met het KNMI heeft het RIVM besloten het Nationaal Hitteplan te activeren. Deze geldt vanaf morgen voor alle provincies en houdt waarschijnlijk aan tot na het weekend.

2 dagen geleden
Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

3 dagen geleden
Hittegolf begonnen: week lang hoogzomer in Nederland

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal regionaal sprake zijn van een hittegolf. Dat meldt weeronline. Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn, waarvan minstens drie dagen met 30 graden of meer. 

4 dagen geleden