Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal beveiligingscamera’s in Zeeland stijgt met 18,8 procent: minste camera’s op Tholen

Aantal beveiligingscamera’s in Zeeland stijgt met 18,8 procent: minste camera’s op Tholen

ZEELAND - Het aantal beveiligingscamera’s in Zeeland is sinds 2021 met 18,8 procent toegenomen. Waar in 2021 nog 3.919 beveiligingscamera’s geregistreerd stonden, is dit inmiddels toegenomen tot 4.657. Zeeland is daarmee de hoogste stijger van Nederland; het landelijke gemiddelde ligt op 9,4 procent. Dat blijkt uit cijfers uit de politiedatabase Camera in Beeld.

De meeste beveiligingscamera’s hangen in provinciehoofdstad Middelburg: 978 stuks. Afgezet tegen het aantal inwoners is dit ook het hoogste aantal camera’s per persoon. De Zeeuwse top 5 van steden met de meeste camera’s ten opzichte van de bevolking ziet er als volgt uit: 

Middelburg: 199 camera’s per 10.000 inwoners
Goes: 164 camera’s per 10.000 inwoners
Borsele: 137 camera’s per 10.000 inwoners
Sluis: 131 camera’s per 10.000 inwoners
Veere: 127 camera’s per 10.000 inwoners

De minste kans om gefilmd te worden heeft men op Tholen: daar hangen 61 beveiligingscamera’s per 10.000 inwoners. Ook Kapelle (67) en Reimerswaal (74) kennen relatief weinig beveiligingscamera’s. 

Ook sterke stijging in Groningen
Procentueel gezien had Zeeland de sterkste stijging in het aantal beveiligingscamera’s, maar ook Groningen kende een grote stijging (+18,1 procent). Met 4,5 procent kende Friesland de laagste stijging.

Meer uit Tholen

Minstens drie voertuigen betrokken bij ongeval op de Nieuwe Postweg (N286)

THOLEN - Bij een ongeval op de Nieuwe Postweg zijn maandagmiddag zeker drie voertuigen betrokken geraakt. De voertuigen moesten door meerdere bergingsbedrijven worden afgevoerd. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

3 uur geleden
Lokale derby is voor Tholense Boys, ook SPS blijft winnen [SPEELRONDE 11]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 9 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 11.

9 uur geleden
De wolf heeft volgens 90 procent van de lezers geen plaats in Zeeland

THOLEN - Negen op de tien mensen vinden dat de wolf geen plaats heeft in Zeeland. Dat blijkt uit een recente peiling onder lezers van de Thoolse Bode. De poll, gehouden naar aanleiding van meerdere incidenten met doodgebeten schapen op Tholen, is in een paar dagen tijd al meer dan vijfhonderd keer ingevuld.

12 uur geleden
Informatieavond over nieuw hoogspanningsstation pal tegenover Tholen

HALSTEREN/THOLEN - Netbeheerders TenneT en Enexis gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen bij de Noorder Kreekweg in Halsteren, langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor het project is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt waar mensen, waaronder inwoners van Tholen, reacties kunnen indienen. Ook worden er informatieavonden gehouden over het project.

14 uur geleden
Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

1 dag geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

1 dag geleden