Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanpak voor verkeersveiligheid in Yerseke en Kruiningen

Aanpak voor verkeersveiligheid in Yerseke en Kruiningen

YERSEKE - Op vier locaties in Yerseke en een in Kruiningen verbetert de gemeente Reimerswaal de komende weken de verkeersveiligheid.

Ze pakt vooral parkeerproblemen en te hard rijden aan. Het werk vindt plaats in de Rozenlaan, Magnolialaan, Varkensdijk en Ambachtsherenlaan in Yerseke en bij basisschool Voorhoute in Kruiningen.

Yerseke

In de Rozenlaan worden zeven langsparkeervakken aangelegd in plaats van het groen. “De weg is te smal om aan twee zijden te kunnen parkeren", laat een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal weten. "Er zijn nu regelmatig verkeersonveilige situaties en schades, omdat mensen achteruit moeten rijden.”

De Ambachtsherenlaan krijgt extra parkeerstroken voor de bedrijfsbusjes. Die bemoeilijken nu nog het uitzicht over de kruising." In de Magnolialaan is er ook een probleem met parkeren op de rijweg. Hier maken groenstroken plaats voor zes langsparkeervakken. "Ook krijgt de T-kruising met de Ericalaan een cirkelvormige ‘punaise’ in het wegdek als verkeersremmer.”

Bij de Varkensdijk wordt de aansluiting van de rijbaan op het vrijliggende fietspad over de kruin van de dijk verbeterd. "Fietsers kunnen straks veiliger invoegen op de rijweg, door de aanleg van verhoogde plateaus in rood asfalt, fietsstroken en een wegversmalling met verhoogde elementen. Ook het voetpad wordt aangepakt."

Kruiningen

In Kruiningen krijgt de Voorhoute een schoolzone, om het verkeer rondom de basisschool te attenderen op de aanwezigheid van kinderen. Deze zone legt de gemeente in overleg met de school aan.

Brief

'Door de weginrichting aan te passen, komen we tegemoet aan de klachten van inwoners en hun wensen om de verkeersveiligheid te verbeteren', staat in een nota van de gemeente Reimerswaal. De werkzaamheden moeten nog beginnen en zijn uiterlijk in november klaar. De klussen in de Rozenlaan, Magnolialaan en Varkensdijk voert de gemeente uit in combinatie met regulier onderhoud dat daar al op de planning stond. Omwonenden krijgen een brief in de bus over de werkzaamheden. 'Afhankelijk van de situatie kunnen zij ook kiezen uit varianten voor de aanpak.'

Schoolzones 

Over de schoolzones in de gemeente Reimerswaal heeft het gemeentebestuur besloten om ieder jaar een paar locaties aan te pakken. Dat gebeurt zo mogelijk in combinatie met infrastructurele werken. “Met deze werkwijze willen we kosten besparen en in de loop der jaren leren van effecten van eerder gemaakte schoolzones.” 

Sinds 2018 zijn er schoolzones in de Valckenisseweg in Rilland, Noordweg in Krabbendijke en Slotstraat in Kruiningen en sinds vorig jaar bij de Zevensprong in Krabbendijke, Eendracht in Hansweert en Bornput in Oostdijk. “Voor 2021 staan schoolzones in de Hoofdweg in Rilland en Marconistraat in Kruiningen op de planning. Afhankelijk van de wensen kijken we daarna bij de andere scholen in Yerseke, Waarde en Krabbendijke.”

Meer uit Reimerswaal

Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

3 uur geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3 uur geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

1 dag geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

3 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden