Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanmelden sport- en cultuurverenigingen voor boekje ‘Jij op Tholen, Sport en Cultuur’

Aanmelden sport- en cultuurverenigingen voor boekje ‘Jij op Tholen, Sport en Cultuur’

THOLEN - In samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls, geeft de gemeente Tholen (Jij op Tholen) ook dit jaar het boekje ‘Jij op Tholen, Sport en Cultuur’ uit. In dit boekje kunnen lokale sport- en cultuurverenigingen zich presenteren aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar, bijvoorbeeld door het aanbieden van (gratis) kennismakings- of proeflessen. Sport- en cultuurverenigingen die in het boekje opgenomen willen worden, kunnen tot 20 juni 2022 contact opnemen via [email protected] of door te bellen naar 14 0166.Via het project Jij op Tholen, Sport en Cultuur krijgen alle basisscholen in de gemeente weer een boekje uitgereikt voor hun leerlingen, waarin lokale sport- en cultuurverenigingen zich presenteren. Het boekje wordt uitgebracht tijdens de Nationale Sportweek in september: 16 tot en met 25 september 2022. Sport- en cultuurverenigingen dragen bij deelname bij aan de leefbaarheid in de kern en kunnen zo tegelijkertijd nieuwe leden werven. Opname in het boekje is kosteloos. Meer informatie is te vinden op www.jijoptholen.nl.Jij op Tholen, Sport en CultuurMet Jij op Tholen, Sport en Cultuur wil Jij op Tholen stimuleren dat kinderen meer, actiever en veelzijdiger gaan sporten en zichzelf ontplooien op het gebied van sport en cultuur. Kinderen moeten ontdekken wat er bij hen past. Het boekje Jij op Tholen, Sport en Cultuur draagt hieraan bij. Bekijk het boekje van vorig jaar op: https://boekjes.sportencultuurimpuls.eu/jij-op-tholen-2021

Meer uit Tholen

Landbouwverkeer Poortvliet krijgt eindelijk een eigen weg

POORTVLIET - Provincie Zeeland heeft woensdag het figuurlijke startschot gegeven voor de aanleg van een landbouwweg naast de provinciale weg in Poortvliet. “Dit project is een langgekoesterde wens van Tholen”, zei wethouder Corniel van Leeuwen op deze feestelijke middag. Eindelijk krijgt het landbouwverkeer een eigen weg en hoeft het straks niet meer door het dorp.

5 uur geleden
Nest van Aziatische hoornaars gevonden in Tholen-Noord

THOLEN - In Tholen-Noord is deze week vrijwel zeker een nest van de Aziatische hoornaar ontdekt. Een nest van dit insect kan onderdak geven aan zo’n 1500 hoornaars. De gemeente en de provincie zijn op de hoogte. “Het nest in Tholen bevindt zich hoog in de bomen, wat typerend is voor deze soort”, zegt Theo Zeegers van EIS Kenniscentrum Insecten.

9 uur geleden
Renovatie van eeuwenoud haventje Strijenham eindelijk gestart: 'Het was gewoon op'

POORTVLIET - De vervallen haven van Strijenham wordt na jarenlange inzet van Watersportvereniging Strijenham (WSV) eindelijk gerenoveerd. Het waterschap heeft groot onderhoud in gang gezet om het laatst overgebleven getijdenhaven in de Oosterschelde te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat. “Het houtwerk was zo verrot. Het was gewoon op.”

11 uur geleden
Door rekenfout moet Tholen 95.130 euro extra betalen aan VRZ

THOLEN - Door een rekenfout in de boekhouding van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moet Tholen bijna een ton extra betalen aan de organisatie. De fout werd ontdekt tijdens de opstelling van de begroting van VRZ voor het jaar 2024. Andere Zeeuwse gemeenten moeten ook bijbetalen of krijgen juist geld terug.

15 uur geleden
Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

1 dag geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

1 dag geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

1 dag geleden