Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanleg nieuwe Hoofdweg Rilland heeft schade veroorzaakt

Aanleg nieuwe Hoofdweg Rilland heeft schade veroorzaakt

RILLAND - Al ruim 50 jaar wonen Gerard en Ineke van Die aan de Hoofdweg in Rilland. Vele renovaties en veranderingen in de straat hebben ze al meegemaakt maar helaas kreeg deze vernieuwing een vervelend staartje voor de twee. 

Van de werkzaamheden zelf hadden ze niet veel last, vertelt Gerard van Die. ‘’Voor de meeste mensen was het vooral de bereikbaarheid en het parkeren van de auto wat lastig was toen de straat vernieuwd werd. Wij hebben gelukkig een plek via een achteromgang bij de achtertuin waar we de auto kwijt kunnen, dat scheelde een hoop gedoe!’’ 

Schade 
Nadat de stenen er terug in lagen en op hun plek werden getrild met trilmachines, ontdekte Van Die een aantal dingen in huis die er niet eerder waren. ‘’Een aantal tegeltjes aan de muur waren losgetrild en zaten niet meer goed op hun plek. Dat vonden we vreemd, maar de link met het gebruik van de trilmachine konden we nog niet leggen’’, vertellen ze. ‘’Totdat we achter de televisie keken en een grote scheur in de muur zagen!’’ Na verschillende telefoontjes met de aannemer en de gemeente is er tot op heden weinig actie ondernomen om de schade bij de bewoners te herstellen. ‘’Ik heb veel mensen aan de lijn gehad, er zijn mensen komen kijken om de schade op te nemen en je wordt goed op de hoogte gehouden, maar vooralsnog zit er weinig schot in de zaak. Hopelijk verandert dat binnenkort!’’

Meer uit Reimerswaal

Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

2 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

1 dag geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

2 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

5 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

5 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

5 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

6 dagen geleden