Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklagers: vluchtgevaarlijke Maxwell moet vast blijven zitten

Aanklagers: vluchtgevaarlijke Maxwell moet vast blijven zitten

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten willen dat Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell voorlopig vast blijft zitten. De kans dat ze anders op de vlucht slaat wordt als erg groot gezien, blijkt uit rechtbankdocumenten.

Maxwell beschikt volgens aanklagers over drie paspoorten en heeft "geen enkele reden" om in de VS te blijven. Ze kan daar een gevangenisstraf krijgen van 35 jaar omdat ze de inmiddels overleden multimiljonair Jeffrey Epstein zou hebben geholpen jonge vrouwen te misbruiken.

De 58-jarige Maxwell verdween uit beeld na de arrestatie van Epstein. De vrouw heeft zich volgens de autoriteiten verborgen gehouden in de staat New England.

Maxwell zou in december een pand hebben gekocht in New Hampshire. Ze probeerde daarbij kennelijk haar identiteit verborgen te houden. Het is nog onduidelijk hoe de autoriteiten haar op het spoor zijn gekomen.

Justitie vindt het onvoldoende om Maxwell de komende tijd elektronisch huisarrest op te leggen. Ze zou dan het apparaat dat wordt gebruikt om haar locatie te controleren kunnen verwijderen.

Meer uit Buitenland

Klimaatactivisten besmeuren kantoor Duitse bondskanselier

BERLIJN (ANP/DPA) - Klimaatactivisten hebben met oranje verf een muur beklad van het kantoor van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Op een foto van actiegroep Letzte Generation is te zien dat de tekst "Help! Jullie kinderen" is achtergelaten.

20 minuten geleden
Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

2 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

3 uur geleden
President Argentinië zegt staatspersbureau te sluiten

BUENOS AIRES (ANP) - De radicaal-rechtse Argentijnse president Javier Milei sluit naar eigen zeggen het staatspersbureau Télam. Milei stelt dat de regering geen geld heeft en dat "het persbureau in de afgelopen decennia is misbruikt voor propaganda voor de Kirchners". In 2003 werd Néstor Kirchner president van Argentinië. Hij werd in 2007 opgevolgd door zijn vrouw Cristina Kirchner die tot december 2015 president was.

3 uur geleden
Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

3 uur geleden
Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

3 uur geleden
Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

6 uur geleden