Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

RIO DE JANEIRO/BRASILIA (ANP) - Tegen de zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn aanklachten in de maak op verdenking van verduistering, witwassen en het leidinggeven aan een criminele organisatie, stelt de Braziliaanse krant O Globo. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro stelt in een verklaring dat Flavio Bolsonaro (39) nog niet is aangeklaagd.

De druk op de presidentszoon, inmiddels lid van de landelijke Senaat, loopt als gevolg van de beschuldigingen verder op. Flavio Bolsonaro wordt al langere tijd onderzocht in verband met vermeende corruptie in zijn tijd als parlementslid voor de deelstaat Rio de Janeiro. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in zijn tijd als deelstaatparlementariër mensen in dienst nam, die vervolgens een deel van hun salaris naar hem moesten terugstortten.

Flavio Bolsonaro reageerde niet op een verzoek om commentaar. O Globo, een van de vooraanstaande Braziliaanse kranten, citeerde uit de aanklacht, die meer dan 300 pagina's telde. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro is daar niet blij mee. "De institutie betreurt en verwerpt de bekendmaking van nieuws dat gerelateerd is aan vertrouwelijke onderzoeken", staat in de verklaring van de aanklager.

Meer uit Buitenland

Prins Harry in rechtbank: familie heeft informatie achtergehouden

LONDEN (ANP) - De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

15 minuten geleden
Ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

WASHINGTON (ANP) - Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

1 uur geleden
Frankrijk wijst overlevering leden Italiaanse Rode Brigades af

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - Het hoogste Franse gerechtshof heeft een verzoek van de Italiaanse overheid om een groep van tien voormalige linkse militanten van de Brigate Rosse (Rode Brigades) over te leveren definitief afgewezen. Volgens het Hof van Cassatie zou de overlevering een te grote inbreuk zijn op hun mensenrechten.

3 uur geleden
Myanmar ontbindt partij Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi

NAYPYIDAW (ANP/AFP/RTR) - Het militaire regime van het Aziatische Myanmar ontbindt de partij van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. De Nationale Liga voor Democratie (NLD) registreerde zich bewust niet voor de verkiezingen, omdat die volgens de partij sowieso niet eerlijk zouden verlopen. Daarmee voldoet de NLD niet aan de nieuwe, strenge kieswet die door het leger is opgesteld.

4 uur geleden
Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee jaar strafkamp veroordeeld voor kritiek op de strijdkrachten, meldt mensenrechtenbeweging OVD-Info. Hij zat in huisarrest maar zou zijn gevlucht.

5 uur geleden
Twee mensen doodgestoken bij islamitisch centrum in Lissabon

LISSABON (ANP/RTR/DPA) - In een islamitisch centrum in de Portugese hoofdstad Lissabon zijn twee vrouwen gedood bij een aanval van een Afghaanse vluchteling met een groot mes. De slachtoffers (24 en 49) zijn medewerkers van de instelling in de buurt van het stadion van voetbalclub Benfica. Meerdere personen raakten gewond.

6 uur geleden
Tientallen doden door brand in migrantenopvang Mexico

CIUDAD JUÁREZ (ANP/AFP/RTR) - Een brand in een migrantencentrum in Mexico heeft ongeveer veertig mensen het leven gekost. In de opvang, vlak bij de grens met de Verenigde Staten, zaten bijna zeventig mannen uit Centraal- en Zuid-Amerika, aldus de autoriteiten.

7 uur geleden