Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

RIO DE JANEIRO/BRASILIA (ANP) - Tegen de zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn aanklachten in de maak op verdenking van verduistering, witwassen en het leidinggeven aan een criminele organisatie, stelt de Braziliaanse krant O Globo. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro stelt in een verklaring dat Flavio Bolsonaro (39) nog niet is aangeklaagd.

De druk op de presidentszoon, inmiddels lid van de landelijke Senaat, loopt als gevolg van de beschuldigingen verder op. Flavio Bolsonaro wordt al langere tijd onderzocht in verband met vermeende corruptie in zijn tijd als parlementslid voor de deelstaat Rio de Janeiro. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in zijn tijd als deelstaatparlementariër mensen in dienst nam, die vervolgens een deel van hun salaris naar hem moesten terugstortten.

Flavio Bolsonaro reageerde niet op een verzoek om commentaar. O Globo, een van de vooraanstaande Braziliaanse kranten, citeerde uit de aanklacht, die meer dan 300 pagina's telde. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro is daar niet blij mee. "De institutie betreurt en verwerpt de bekendmaking van nieuws dat gerelateerd is aan vertrouwelijke onderzoeken", staat in de verklaring van de aanklager.

Meer uit Buitenland

Macron noemt rellen Nieuw-Caledonië 'ongekende opstand'

NOUMÉA (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron noemt de rellen in Nieuw-Caledonië een "absoluut ongekende opstand". Hij landde donderdagochtend lokale tijd op de eilandengroep en hoopt de rust weer terug te brengen.

19 minuten geleden
Doden en gewonden na instorten podium presidentskandidaat Mexico

MONTERREY (ANP/RTR) - In het noorden van Mexico is een podium ingestort tijdens een verkiezingsbijeenkomst van een presidentskandidaat. Er zijn negen doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de staat Nuevo Leon.

59 minuten geleden
Troepen Taiwan paraat om militaire 'vergeldingsoefeningen' China

TAIPEI/BEIJING (ANP/RTR) - Het Taiwanese leger heeft zijn strijdkrachten gemobiliseerd nadat China donderdagochtend begonnen was aan twee dagen van militaire 'vergeldingsoefeningen' rond het eiland. China verwijt Taiwan "separatistische handelingen".

2 uur geleden
Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

4 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

5 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

5 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

6 uur geleden