Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

'Aanklachten tegen zoon Bolsonaro om witwassen en verduistering'

RIO DE JANEIRO/BRASILIA (ANP) - Tegen de zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn aanklachten in de maak op verdenking van verduistering, witwassen en het leidinggeven aan een criminele organisatie, stelt de Braziliaanse krant O Globo. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro stelt in een verklaring dat Flavio Bolsonaro (39) nog niet is aangeklaagd.

De druk op de presidentszoon, inmiddels lid van de landelijke Senaat, loopt als gevolg van de beschuldigingen verder op. Flavio Bolsonaro wordt al langere tijd onderzocht in verband met vermeende corruptie in zijn tijd als parlementslid voor de deelstaat Rio de Janeiro. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in zijn tijd als deelstaatparlementariƫr mensen in dienst nam, die vervolgens een deel van hun salaris naar hem moesten terugstortten.

Flavio Bolsonaro reageerde niet op een verzoek om commentaar. O Globo, een van de vooraanstaande Braziliaanse kranten, citeerde uit de aanklacht, die meer dan 300 pagina's telde. De openbaar aanklager in Rio de Janeiro is daar niet blij mee. "De institutie betreurt en verwerpt de bekendmaking van nieuws dat gerelateerd is aan vertrouwelijke onderzoeken", staat in de verklaring van de aanklager.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sonde verzamelt materiaal van ruimterots op 333 miljoen kilometer

HOUSTON (ANP) - Het is de Amerikaanse ruimtesonde OSIRIS-REx zeer waarschijnlijk gelukt om materiaal van de ruimterots op bijna 333 miljoen kilometer afstand van de aarde te verzamelen. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in een rechtstreekse uitzending rondom het project.

1 uur geleden
Oxfam: nieuw migrantenkamp op Lesbos erger dan Moria

MYTILINI/BRUSSEL (ANP) - Hulporganisatie Oxfam waarschuwt voor de omstandigheden in het nieuwe tentenkamp voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Die zouden slechter zijn dan die in het voormalige overbevolkte kamp Moria, dat begin september afbrandde. Volgens Oxfam zijn de bijna 8000 inwoners van het kamp, voornamelijk gezinnen met kinderen, gehuisvest in tenten die niet zijn toegerust op het naderende winterweer.

1 uur geleden
'Nigeriaanse soldaten schieten demonstranten dood in Lagos'

LAGOS (ANP) - Het Nigeriaanse leger heeft dinsdagavond in de miljoenenstad Lagos meerdere demonstranten doodgeschoten, meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Ooggetuigen meldden aan het Britse persbureau Reuters dat minstens twee personen werden geraakt toen het leger het vuur opende op een menigte demonstranten. De betogers demonstreerden tegen buitensporig politiegeweld.

1 uur geleden
Senaat stemt maandag over Barrett als lid Hooggerechtshof

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse Senaat stemt volgende week maandag voltallig over de benoeming van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. De verwachting was eerder dat de leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, de nominatie aanstaande vrijdag zou voorleggen aan de honderd senatoren.

4 uur geleden
Macron belooft hardere aanpak moslimextremisme

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft na de onthoofding van een docent een hardere aanpak van moslimextremisme aangekondigd. Hij verklaarde onder meer dat een pro-Palestijnse groep ontbonden zal worden. Hij bracht dat Collectif Cheikh Yassine in verband met de moord op geschiedenisdocent Samuel Paty.

5 uur geleden
Aanklacht tegen Saudische kroonprins in VS om moord op Khashoggi

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De verloofde van de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft bij een rechtbank in Washington een civiele klacht ingediend tegen kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabiƫ. Hatice Cengiz deed dat dinsdag samen met een door Khashoggi opgerichte organisatie voor democratie in de Arabische wereld (DAWN). Doel van de aanklacht is dat de rechter schadevergoedingen vaststelt, zei advocaat Keith Harper.

5 uur geleden
Oud-president Burundi krijgt levenslang voor moordcomplot

BUJUMBURA (ANP/DPA) - Het Hooggerechtshof van Burundi heeft oud-president Pierre Buyoya (70) veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord op een opvolger. Vijftien anderen kregen ook levenslang opgelegd voor het moordcomplot.

6 uur geleden