Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen, drugs- en wapenvondst na woningbrand Rotterdam

Aanhoudingen, drugs- en wapenvondst na woningbrand Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft vier verdachten aangehouden na een nachtelijke woningbrand, vorige maand in de Texelsestraat in Rotterdam. Direct na de brand vond de politie in totaal 45 kilo heroïne, 12.000 euro contant geld en wapens. De 31-jarige bewoonster is opgepakt, evenals drie mannen van 27, 37 en 38 jaar uit Rotterdam die nog diezelfde nacht in de woning probeerden in te breken. De ruimte waar de brand ontstond, is gebruikt om drugs te versnijden, meldt de politie maandag.

De brand was al in de nacht van 19 november. Om 01.00 uur waarschuwde de bewoonster de brandweer. Toen de vlammen geblust waren, vonden agenten de drugs en het geld. Daarop werd de woning verzegeld. Twee uur later kreeg de politie een melding van een inbraak op hetzelfde adres. Agenten arresteerden de drie mannen in de woning en namen twee vuurwapens in beslag.

Drie verdachten zitten nog vast. De raadkamer van de Rechtbank Rotterdam heeft het voorarrest van de 38-jarige Rotterdammer met drie maanden verlengd en dat van de andere twee Rotterdamse verdachten met een maand, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De bewoonster van het pand in de wijk Charlois zit niet meer vast.

De politie liet maandag weten op zoek te zijn naar getuigen die iets opvallends hebben gezien op of rond 19 november of mensen in de omgeving die camerabeelden hebben die interessant kunnen zijn voor de politie.

Meer uit Binnenland

Droogte neemt komende week weer toe door zonnig weer

HOUTEN (ANP) - Komende week zal de droogte in ons land weer toenemen, meldt Weeronline. Het landelijk gemiddelde neerslagtekort stijgt waarschijnlijk naar ongeveer 290 mm. Dat is volgens het weerbureau vergelijkbaar met het zeer droge jaar 2018 en met 1921. Het recordjaar 1976 kende in deze tijd van het jaar een tekort van ruim 350 mm.

7 minuten geleden
Brand bij islamitisch centrum in Veldhoven

VELDHOVEN (ANP) - In Veldhoven, bij Eindhoven, heeft brand gewoed in het gebouw van een islamitisch centrum aan de Kruisstraat. Regionale media spreken van brandstichting, maar de brandweer kan dat niet bevestigen. Volgens een woordvoerder wordt de oorzaak nog onderzocht. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Het pand is beschadigd, maar niet helemaal afgebrand, aldus de brandweer.

40 minuten geleden
Nederland noemt inval bij Palestijnse organisaties onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - Nederland en acht andere EU-landen vinden de Israëlische inval bij zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties "niet acceptabel". De inval had donderdag plaats en de kantoren zijn gesloten. Volgens Israël onderhouden de organisaties waaronder al-Haq banden met een terroristische groep. Bewijs daarvan is niet geleverd.

45 minuten geleden
Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert veertigste editie

AMSTERDAM (ANP) - Het Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert zaterdag zijn veertigste editie. Dit jaar is de hoofdgast van het jubileumconcert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt. Mezzosopraan Maria Fiselier presenteert het concert. Jaarlijks luisteren ruim 10.000 bezoekers vanuit hun bootjes, raamkozijnen of vanaf de kade naar het gratis klassieke openluchtconcert. De afgelopen twee jaar kreeg het concert een andere vorm vanwege de coronamaatregelen die toen golden.

3 uur geleden
Duizenden boeren voeren actie tijdens Spaanse wielerronde

UTRECHT (ANP) - Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.

4 uur geleden
Politie arresteert tweetal dat blokkade wilde opwerpen bij Vuelta

UTRECHT (ANP) - De politie heeft vrijdag tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht twee mensen gearresteerd, terwijl de ploegentijdritten van de Vuelta nog in volle gang waren. Deze verdachten probeerden op het parcours in de buurt van de startplek een blokkade te creëren. De politie twittert dat "voor de veiligheid van deelnemers is opgetreden".

11 uur geleden
FNV: Jeugdzorgers beslissen later over eventuele acties

UTRECHT (ANP) - Een besluit over eventuele acties in de jeugdzorg wordt nog even uitgesteld. Vakbond FNV Jeugdzorg stelde minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming vorige maand een ultimatum waarin de bond eist dat er snel structureel 400 miljoen euro extra wordt uitgetrokken om duizenden nieuwe jeugdbeschermers aan te nemen. Zou de minister niet vóór 19 augustus 17.00 uur ingaan op alle eisen, dan dreigden acties.

12 uur geleden