Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen, drugs- en wapenvondst na woningbrand Rotterdam

Aanhoudingen, drugs- en wapenvondst na woningbrand Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft vier verdachten aangehouden na een nachtelijke woningbrand, vorige maand in de Texelsestraat in Rotterdam. Direct na de brand vond de politie in totaal 45 kilo heroïne, 12.000 euro contant geld en wapens. De 31-jarige bewoonster is opgepakt, evenals drie mannen van 27, 37 en 38 jaar uit Rotterdam die nog diezelfde nacht in de woning probeerden in te breken. De ruimte waar de brand ontstond, is gebruikt om drugs te versnijden, meldt de politie maandag.

De brand was al in de nacht van 19 november. Om 01.00 uur waarschuwde de bewoonster de brandweer. Toen de vlammen geblust waren, vonden agenten de drugs en het geld. Daarop werd de woning verzegeld. Twee uur later kreeg de politie een melding van een inbraak op hetzelfde adres. Agenten arresteerden de drie mannen in de woning en namen twee vuurwapens in beslag.

Drie verdachten zitten nog vast. De raadkamer van de Rechtbank Rotterdam heeft het voorarrest van de 38-jarige Rotterdammer met drie maanden verlengd en dat van de andere twee Rotterdamse verdachten met een maand, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De bewoonster van het pand in de wijk Charlois zit niet meer vast.

De politie liet maandag weten op zoek te zijn naar getuigen die iets opvallends hebben gezien op of rond 19 november of mensen in de omgeving die camerabeelden hebben die interessant kunnen zijn voor de politie.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

7 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

9 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

11 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

11 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

13 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

13 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

15 uur geleden