Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen bij intocht Sint in Rijswijk

Aanhoudingen bij intocht Sint in Rijswijk

RIJSWIJK (ANP) - Bij de intocht van Sinterklaas in Rijswijk zijn drie mensen opgepakt. Een van hen kon geen legitimatie tonen, de andere twee stonden op een plek waar dat niet mocht en weigerden weg te gaan, zegt de politie.

Bij het oude stadhuis is een vak ingericht waar de tegenstanders van Zwarte Piet kunnen demonstreren. Met twee bussen zijn activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) daar naartoe gebracht. Ze dragen teksten mee als 'No more blackface, Zwarte Piet kan echt niet'.

Meer uit Binnenland

Brand bij loods met vrachtwagens in Terneuzen geblust

TERNEUZEN (ANP) - De brand bij een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen, waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrijkwam, is geblust. Rond 01.55 uur werd het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

33 minuten geleden
Veel rook door brand in loods met vrachtwagens in Terneuzen

TERNEUZEN (ANP) - Bij een brand in een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen komt in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrij, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

1 uur geleden
Voormalig NOS-regisseur Rudolf Spoor (85) overleden

DEVENTER (ANP) - Televisieregisseur Rudolf Spoor is overleden. Dat meldt zijn familie vrijdag aan het ANP. Voor de NOS regisseerde Spoor decennialang grote evenementen, waaronder het kerkelijk huwelijk van de toenmalige prins Willem-Alexander en Máxima in 2002, waarbij hij de beroemde traan van de latere koningin in beeld bracht. Spoor overleed donderdag op 85-jarige leeftijd.

6 uur geleden
Nederland roept Israël op uitspraak VN-hof over Rafah na te leven

DEN HAAG (ANP) - Nederland "respecteert" de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, dat Israël heeft opgedragen het offensief in Rafah te stoppen, en roept op die na te leven. Dat laat een woordvoerder van demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten. Uitspraken van het VN-hof zijn bindend voor de betrokken partijen, zegt hij.

7 uur geleden
Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

8 uur geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP/DPA) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

9 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

9 uur geleden