Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhouding en 14 tips na nieuwe beelden van rellen Coolsingel

Aanhouding en 14 tips na nieuwe beelden van rellen Coolsingel

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdag een nieuwe aanhouding gedaan in verband met de rellen op de Coolsingel, laat een woordvoerster weten. Het gaat om een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die zelf naar het politiebureau is gekomen naar aanleiding van beelden van de rellen in Rotterdam, die dinsdagavond te zien waren in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarmee komt de teller van aangehouden verdachten op 54.

Dankzij tips is daarnaast nog een minderjarige jongen uit Sliedrecht geïdentificeerd door de politie. Hij zal zich donderdag melden op het politiebureau. De politie kreeg in totaal veertien tips naar aanleiding van de uitzending, waarin herkenbare beelden waren te zien van zes nieuwe verdachten. Ook werden er geblurde beelden getoond van twee relschoppers die actief waren in Den Haag op 20 november. Zij krijgen een laatste kans zich te melden. Indien zij dat niet snel doen, zullen ook herkenbare beelden van hen worden getoond.

Vorige week donderdag werden al in een regionaal opsporingsprogramma en online herkenbare beelden getoond van acht andere verdachte relschoppers. Na het vrijgeven van die beelden werden vier mensen aangehouden.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Onder meer politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.

Meer uit Binnenland

Actievoerders UM krijgen steun van Maastrichtenaren

MAASTRICHT ~(ANP) - Pro-Palestijnse actievoerders hebben de afgelopen tijd steun gekregen van Maastrichtenaren. Vooral oudere Maastrichtenaren komen de mensen in het tentenkamp achter een universiteitsgebouw aan de Grote Gracht broodjes, ander voedsel en drinken brengen. Dat zei een docent van de Universiteit Maastricht (UM) op straat voor het sinds woensdag bezette faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen.

15 minuten geleden
Nog meer indirecte discriminatie door algoritmes DUO dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - Studenten met een migratieachtergrond zijn inderdaad indirect gediscrimineerd door de computersystemen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisatie die onder meer over de studiefinanciering gaat. En die discriminatie was waarschijnlijk nog groter dan gedacht. Dat komt naar voren uit een onderzoek in opdracht van de dienst.

1 uur geleden
Overleg UM-bestuur met pro-Palestijnse actievoerders

MAASTRICHT (ANP) - Het bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) voert sinds 11.30 uur overleg met een delegatie van pro-Palestijnse actievoerders. Het gaat om twee hongerstakers en enkele andere activisten, die eerder woensdag het faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen aan de Grote Gracht bezetten.

1 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke brand in Berkel en Rodenrijs

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Een 34-jarige man uit Gouda is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van een grote brand in Berkel en Rodenrijs van afgelopen april. Dat meldt de politie woensdag.

2 uur geleden
Pro-Palestijnse studenten bezetten universiteitsgebouw Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - Tientallen pro-Palestijnse studenten hebben woensdagochtend het faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen van de Universiteit Maastricht (UM) aan de Grote Gracht bezet. Ze hebben spandoeken opgehangen en scanderen leuzen vanaf een balkon.

3 uur geleden
Randstad: lhbti'er ervaart op werk nog altijd discriminatie

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven en organisaties hebben al veel gedaan om een inclusieve werkplek op te zetten, maar nog lang niet genoeg. Dat zegt uitzendbureau Randstad in een wereldwijd onderzoek naar de lhbti-gemeenschap op het werk. Meer dan een kwart van de ondervraagden zegt dat discriminatie de afgelopen vijf jaar erger is geworden. Een derde van de mensen denkt dat hun seksuele voorkeur of genderidentiteit een negatieve invloed heeft gehad op hun carrière.

3 uur geleden
COA: duizenden opvangplekken komen er niet om plan spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - Doordat het komende kabinet de spreidingswet wil intrekken, zien steeds meer gemeenten af van plannen om opvangplekken voor asielzoekers te vinden. Dat zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Volgens de organisatie scheelt dat zo'n 2000 tot 2500 plekken.

3 uur geleden