Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aangespoelde vinvis geborgen, veel toeschouwers

Aangespoelde vinvis geborgen, veel toeschouwers

WESTKAPELLE – Momenteel wordt de vinvis die gisteren aanspoelde op de Zeedijk van Westkapelle geborgen. De berging trekt veel bekijks.

De vinvis wordt door de Universiteit van Utrecht, faculteit diergeneeskunde en pathologie, en Naturalis geborgen. Dit doen zijn door de vis in stukken te snijden. Diverse onderdelen van de vis worden komende periode onderzocht door beide organisaties. De vis is volgens de medewerkers te ver ontbonden om specifiek onderzoek te doen. HIerom zijn er enkel een paar bruikbare stukken apart gehouden voor onderzoek. De rest van het kadaver wordt afgevoerd.

De vinvis spoelde gisterenmorgen vroeg aan op de Zeedijk bij Westkapelle. Vanwege de kustmarathon die op dat moment gehouden werd, is besloten dat de vis later geborgen zou worden. De politie heeft een ruime afzetting gemaakt zodat de medewerkers van de organisaties hun werk kunnen doen.

Meer uit Middelburg

Digicafé Westkapelle

WESTKAPELLE - Op donderdag 27 juni is er van 13.00 uur tot 16:00 uur een Digicafé in het Polderhuis in samenwerking met de ZB.

3 uur geleden
Beschonken Arnemuidenaar (38) rijdt met scooter tegen geparkeerde auto aan

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Arnemuiden aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man zou mogelijk ook onder invloed hebben gereden.

1 dag geleden
Festival Zeeland Klassiek 2024 vrijdag 28 juni van start

MIDDELBURG - Vanaf vrijdag 28 juni gaan bezoekers van Festival Zeeland Klassiek 2024 tien dagen lang op avontuur in de provincie Zeeland. Met het thema 'Nederlandse kunstenaars op het wereldtoneel' met in de hoofdrol de vrouwelijke componist ontdekken zij bijzondere muzikale vriendschappen tussen befaamde componisten en onze landgenoten.

1 dag geleden
Twee Duitse toeristen slachtoffer steekincident op camping in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Beide slachtoffers van het geweldsincident op een camping aan de Vroondijk in Vrouwenpolder zijn afkomstig uit Duitsland. Beide raakten zwaar gewond.

1 dag geleden
Persoon zwaargewond na val van trap in woning aan de Brouwersbuurt

DOMBURG- Een persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een val van een trap in een woning aan de Brouwersbuurt. De hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, spoedden zich massaal naar het adres. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij/zij per ambulance naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gebracht. Hierna is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

2 dagen geleden
Stadstekenklas stelt tentoon in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op dinsdag 25 juni 2024 aanstaande is er een feestelijke bijeenkomst op de basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden. De Stadstekenklas sluit dan het jaar af en hun tekeningen worden tentoongesteld.

2 dagen geleden
Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

2 dagen geleden