Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandelen waterbedrijf Evides in publieke handen

Aandelen waterbedrijf Evides in publieke handen

De aandelen van waterbedrijf Evides zijn woensdag voor 367 miljoen euro overgedragen van de PZEM (Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij) naar Gemeenschappelijk Bezit Evides Aqua (GBE Aqua). Hiermee is Evides officieel in publieke handen gekomen en kunnen de aandeelhouders, waaronder de Zeeuwse overheden, rekenen op een structurele dividendopbrengst.

De transactie is onderdeel van het pakket Wind in de Zeilen, om de provincie Zeeland sterker te maken. GBE Aqua is speciaal voor de aandelenovername opgericht. De provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten en de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Goeree-Overflakkee verenigen zich in deze besloten vennootschap. Dit is op dezelfde wijze vormgegeven als de Zuid-Hollandse gemeenten die de andere aandeelhouders zijn van Evides. 

Gedeputeerde Dick van der Velde van de provincie Zeeland legt uit dat de overname is mogelijk gemaakt met hulp van het Rijk. ‘Het zorgt ervoor dat alle Zeeuwse gemeenten enerzijds in directe financiële zin meeprofiteren van het compensatiepakket (voor het wegvallen van de marinierskazerne, redactie). Anderzijds is drinkwater ook in deze regio nu volledig in publieke handen. Daarmee is vandaag een onderdeel uit het pakket Wind in de Zeilen afgerond.’ De rijksoverheid, provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en verschillende andere partijen in Zeeland werken gezamenlijk aan de uitvoering van ‘Wind in de zeilen’. Dit pakket bevat maatregelen om te investeren in Zeeland, op zowel economisch als sociaal gebied.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

19 minuten geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

1 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

1 dag geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden