Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor verzekeraar NN op Damrak na koopadvies

Aandacht voor verzekeraar NN op Damrak na koopadvies

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar NN Group. De verzekeraar werd door de kenners van investeringsbank AlphaValue/Baader op de kooplijst gezet. Beleggers verwerken daarnaast nog het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht het rentetarief ongewijzigd. De beleidsmaker van de Fed gaven daarbij aan dit jaar maar één renteverlaging te voorzien. In maart gingen ze nog uit van drie renteverlagingen dit jaar. Voor 2025 worden wel meer verlagingen van het rentetarief voorzien.

Voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed werd nog bekendgemaakt dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in mei minder sterk zijn gestegen dan verwacht. In een toelichting op het rentebesluit noemde Fed-voorzitter Jerome Powell de inflatiecijfers "een stap in de goede richting". Volgens Powell is de inflatie echter nog altijd te hoog en zijn er "meer goede inflatiemetingen" nodig voordat een renteverlaging overwogen kan worden.

De AEX-index op het Damrak koerst af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. De hoofdindex steeg een dag eerder nog 1,1 procent tot een nieuw slotrecord van 931,79 punten, dankzij het meevallende Amerikaanse inflatiecijfer. De andere Europese beurzen lijken ook met kleine minnen te openen, na de stevige koerswinsten op woensdag.

Chinese auto's

De Aziatische aandelenmarkten lieten een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio verloor 0,4 procent, ondanks sterke koerswinsten van de Japanse chipbedrijven. Beleggers keken vooral uit naar het rentebesluit van de Bank of Japan, dat vrijdag op het programma staat.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,4 procent en de beurs in Shanghai daalde 0,2 procent. De Chinese elektrische autofabrikanten gingen overwegend omhoog, ondanks de aankondiging van de Europese Commissie om vanaf 4 juli fors hogere importheffingen in te voeren voor Chinese elektrische auto's. Volgens analisten liggen de nieuwe tarieven in lijn met de verwachtingen en zijn ze beheersbaar voor fabrikanten als BYD, Geely Automobile Holdings en Zhejiang Leapmotor Technology.

De euro was 1,0804 dollar waard, tegenover 1,0843 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 78,20 dollar. Brentolie kostte ook 0,4 procent minder, op 82,28 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

1 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

4 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

6 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

8 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

9 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

9 uur geleden