Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor resultaten Signify en Basic-Fit op Beursplein 5

Aandacht voor resultaten Signify en Basic-Fit op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van verlichtingsbedrijf Signify en fitnessketen Basic-Fit. Hoewel het herstel uit de coronacrisis aan kracht wint bij Signify, had het bedrijf wel last van moeilijkheden in de leveringsketen. De omzet van Basic-Fit stond in de eerste jaarhelft flink onder druk als gevolg van de coronacrisis, maar het aantal abonnees nam wel toe na de heropening van de sportscholen. Ook beursintermediair Flow Traders en fietsenfabrikant Accell, die beide goede zaken deden tijdens de coronapandemie, kwamen met cijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht hoger te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine winsten openen. De aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten vrijdag een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds ruim 1 procent lager door koersverliezen bij de Chinese techbedrijven. In Tokio, waar de Olympische Spelen vrijdag officieel beginnen, was de beurs gesloten.

Signify zag de omzet in het tweede kwartaal met bijna 10 procent groeien. Ook slaagde het bedrijf erin de winstmarge wat op te krikken. Onder de streep ging 82 miljoen euro winst in de boeken, tegen 81 miljoen euro een jaar eerder. Ondanks de problemen in de leveringsketen kijkt het bedrijf met vertrouwen uit naar de tweede jaarhelft en blijven de financiƫle verwachtingen voor het hele jaar staan.

Basic-Fit

Basic-Fit boekte in het afgelopen halfjaar een omzet van 53 miljoen euro, tegen 182,5 miljoen euro een jaar geleden. De meeste fitnessclubs van het bedrijf bleven het grootste deel van het afgelopen kwartaal nog gedwongen dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sinds de heropening van de sportscholen is het aantal abonnees met bijna 15 procent gestegen naar ruim 2 miljoen.

Fietsenfabrikant Accell zag de resultaten in de eerste jaarhelft verder aantrekken, maar waarschuwde wel voor wereldwijde tekorten in de aanvoer van onderdelen. Flow Traders zag de inkomsten en de winst in het tweede kwartaal afnemen ten opzichte van het eerste kwartaal. De beursintermediair, die profiteert van grote schommelingen op de beurzen, sprak van een "meer genormaliseerde" markt in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,1763 dollar waard, tegen 1,1774 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 71,59 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 73,38 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Van Rij: aandeleninkopen drogen op als ze worden belast

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) denkt niet dat het belasten van aandeleninkopen door beursgenoteerde ondernemingen de staatskas veel zal opleveren. Hij verwacht dat bedrijven andere manieren zullen zoeken om geld terug te geven aan hun aandeelhouders, als het huidige fiscale voordeel op deze vorm komt te vervallen.

12 minuten geleden
FNV: pervers financieel spel over ruggen medewerkers Big Bazar

UTRECHT (ANP) - De eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Retail Group spelen een pervers financieel spel ten koste van de medewerkers, zegt FNV-bestuurster Linda Vermeulen nadat Big Bazar dinsdag failliet is verklaard. De ongeveer 1300 medewerkers van de koopjesketen zijn daarmee waarschijnlijk hun baan kwijt.

1 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na nieuws Europese Commissie

NEW YORK (ANP) - Tesla hoorde dinsdag bij de verliezers op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, ook wil onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China.

1 uur geleden
Britse waterbedrijven moeten klanten 114 miljoen pond terugbetalen

LONDEN (ANP/RTR) - Verschillende waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten hun klanten 114 miljoen pond (omgerekend 131 miljoen euro) terugbetalen. De bedrijven uit Engeland en Wales hebben bepaalde doelstellingen niet gehaald, meldt toezichthouder Ofwat dinsdag. De terugbetaling zal met de waterrekeningen van volgend jaar worden verrekend.

3 uur geleden
Touroperator Vacansoleil op rand van faillissement

EINDHOVEN (ANP) - Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiƫle moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

3 uur geleden
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen van landbouwproducten in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal van dit jaar veel minder sterk gestegen. De wereldmarkt komt tot bedaren na de scherpe prijsstijgingen van de afgelopen tijd, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat op uit de cijfers.

4 uur geleden
Reuters: Fransen beoordelen update om stralingsprobleem iPhone 12

PARIJS (ANP) - De Franse overheid beoordeelt een software-update voor de iPhone 12 die Apple beschikbaar stelt, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Onlangs stelde een toezichthouder in Frankrijk vast dat de elektromagnetische straling van dit type smartphone te hoog is, waarna een tijdelijk verkoopverbod inging. De update die nu bij het ministerie voor Digitale Zaken voorligt, moet dit probleem verhelpen.

4 uur geleden