Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor rente VS en cijfers Basic-Fit op Damrak

Aandacht voor rente VS en cijfers Basic-Fit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar stijgende rente op de Amerikaanse obligatiemarkten. Zo liep de rente op Amerikaanse tienjarige staatsobligaties op tot bijna 5 procent. De laatste keer dat de tienjaarsrente op 5 procent stond was in 2007. De rente liep verder op nadat de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell in een toespraak verklaarde dat de inflatie in het land nog altijd te hoog is en de rente mogelijk verder omhoog moet om die te bestrijden.

Powell stelde wel dat de Federal Reserve voorzichtig te werk zal gaan met zijn monetaire beleid en dat besluiten genomen zullen worden op basis van alle noodzakelijke gegevens en dat risico's nauwlettend gemonitord worden. De risico's voor de economie zijn volgens hem daarbij toegenomen door de geopolitieke spanningen in de wereld.

Op het Damrak kwam Basic-Fit met resultaten. De fitnessketen zag de omzet in de eerste negen maanden van het jaar met 36 procent stijgen. Het aantal leden nam toe met 18 procent tot 3,7 miljoen. Van het aantal leden had 44 procent een premium-abonnement. Het bedrijf bevestigde daarnaast de doelstelling om dit jaar een omzet van minstens 1 miljard euro te behalen. Topman René Moos verwacht daarbij dat de gemiddelde omzet per lid zal blijven stijgen in de komende jaren.

Nikkei

De AEX-index lijkt lager te openen. De Aziatische aandelenmarkten lieten vrijdag ook verliezen zien. De beurzen in Hongkong en Shanghai verloren 0,3 en 0,6 procent. De Chinese centrale bank hield de rente op eenjarige leningen, die dient als maatstaf voor kredieten aan bedrijven en huishoudens, onveranderd. Ook het rentetarief voor leningen met een looptijd van vijf jaar, waarop de meeste hypotheken in het land worden afgestemd, bleef ongewijzigd.

De Nikkei in Tokio sloot de week een half procent lager af, ondanks een afkoeling van de Japanse inflatie tot 3 procent. Daiichi Sankyo steeg 14 procent. De Japanse farmaceut verkoopt de rechten op drie veelbelovende kankermedicijnen die het bedrijf in ontwikkeling heeft voor 22 miljard dollar aan zijn Amerikaanse branchegenoot Merck.

Beter Bed

Beter Bed opende ook de boeken. De beddenverkoper, die wordt overgenomen door investeerder Torqx en na de overname van de Amsterdamse beurs verdwijnt, zag de omzet afgelopen kwartaal licht stijgen.

De euro was 1,0574 dollar waard, tegen 1,0578 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 90,42 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 93,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

BHP vraag uitstel voor megaovername van Anglo American

LONDEN (ANP/AFP) - Mijnbouwgigant BHP heeft uitstel gevraagd voor zijn overname van Anglo American. Ook heeft het concern een reeks maatregelen voorgesteld om de bezorgdheid van aandeelhouders van Anglo American over de overname weg te nemen.

22 minuten geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

1 uur geleden
Grootaandeelhouder PostNL neemt Brits postbedrijf Royal Mail over

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, grootaandeelhouder van PostNL, mag het Britse Royal Mail overnemen. Het moederbedrijf van Royal Mail heeft ingestemd met de overname. Křetínský betaalt bijna 3,6 miljard pond, circa 4,1 miljard euro, voor het Britse postbedrijf.

1 uur geleden
FT: ConocoPhillips wil voor miljarden Marathon Oil overnemen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips is in vergevorderde gesprekken over een overname van de kleinere branchegenoot Marathon Oil. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Met die overname zou een bedrag van meer dan 15 miljard dollar gemoeid zijn.

2 uur geleden
Shell bij sterkste stijgers op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Shell behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het olie- en gasconcern profiteerde van de recente sterke stijging van de olieprijzen en overnamespeculatie in de sector. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat het Amerikaanse ConocoPhillips gesprekken voert om branchegenoot Marathon Oil over te nemen. Het aandeel Shell steeg 1,2 procent in Amsterdam.

2 uur geleden
Nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile kaskraker voor Tencent

SHENZEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft met zijn nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile in de eerste week in China meer dan 140 miljoen dollar verdiend. Daarmee is het een van de succesvolste game-introducties op de Chinese markt.

2 uur geleden
Douglas merkt aanhoudende vraag naar zijn parfums en make-up

DÜSSELDORF (ANP) - Klanten van Douglas hebben de winkels en webshop van de cosmetica- en parfumerieketen het afgelopen kwartaal flink bezocht. Daardoor zag het Duitse bedrijf, dat eerder dit jaar zijn beursgang maakte, zijn omzet stijgen. De Nederlandse topman Sander van der Laan spreekt van een "sterk tweede kwartaal en goede prestaties in alle segmenten".

2 uur geleden