Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor cijfers moederbedrijf Albert Heijn op Damrak

Aandacht voor cijfers moederbedrijf Albert Heijn op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van Ahold Delhaize. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 21,7 miljard euro. De nettowinst nam wel af tot 513 miljoen euro, van 561 miljoen euro een jaar eerder. Topman Frans Muller sprak van stabiele resultaten, ondanks de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Het supermarktconcern ligt volgens hem op koers om de doelstelling voor dit jaar te behalen.

Ook maritiem dienstverlener SBM Offshore en biotechnologiebedrijf Pharming kwamen met cijfers. SBM Offshore zag de kwartaalomzet met 17 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De nieuwe topman Øivind Tangen sprak van goede resultaten, die in lijn lagen met de verwachtingen. Ook handhaafde hij de omzetverwachting voor het hele jaar. Tangen volgde Bruno Chabas op, die zijn functie in april na twaalf jaar neerlegde.

Pharming zag de omzet met 31 procent stijgen in het eerste kwartaal. De groei werd veroorzaakt door de lancering van het middel Joenja in de Verenigde Staten en toegenomen verkopen van Ruconest. De omzet van Ruconest, een middel tegen plotse zwellingen in delen van het lichaam, steeg met 8 procent. De omzet van Joenja, een middel tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, groeide met 21 procent. Topman Sijmen de Vries sprak van een sterk kwartaal en handhaafde het omzetdoel voor dit jaar.

900 punten

De AEX-index lijkt iets lager te gaan openen. Dinsdag brak de hoofdindex voor het eerst in de geschiedenis door de 900 punten en eindigde op een nieuw recordniveau. De Aziatische beurzen lieten woensdag overwegend verliezen zien. De Nikkei in Tokio zakte 1,6 procent. Nintendo daalde 5 procent, na een tegenvallende winstverwachting voor het huidige boekjaar. Het computerspelletjesbedrijf beloofde dit jaar wel meer bekend te maken over de opvolger van de populaire spelcomputer Switch. De beurzen in Hongkong en Shanghai daalden 0,7 en 0,5 procent.

Arcadis liet weten in opdracht van waterschap Aa en Maas te werken aan de verbetering van de Maasdijk ter hoogte van het dorp Doeveren in Noord-Brabant. Het advies- en ingenieursbureau meldde geen financiële details van de opdracht.

Euro en olie

De euro was 1,0741 dollar waard, tegen 1,0775 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 77,96 dollar. Een vat Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 82,70 dollar.

Meer uit Financieel

American Airlines onderuit op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met verliezen geëindigd. Oplopend rendement op Amerikaanse staatsobligaties zorgde voor een verkoopgolf op de aandelenmarkten. American Airlines ging onderuit na een tegenvallend bericht over de verwachte omzet.

5 uur geleden
Bloomberg: ECB legt banken boetes op om late klimaatanalyses

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) staat op het punt om boetes uit te delen aan banken die de risico's rond klimaatverandering niet goed genoeg in kaart hebben gebracht. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vier kredietverstrekkers zouden financiële straffen riskeren omdat ze een deadline hebben gemist.

5 uur geleden
Ondanks verzet staan meeste aandeelhouders achter bestuur Exxon

HOUSTON (ANP/RTR) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van ExxonMobil heeft voor de herbenoeming van topman Darren Woods en bestuurslid Joseph Hooley gestemd. Enkele grote beleggers kondigden aan tegen hun herbenoeming te stemmen uit onvrede over de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders.

7 uur geleden
Zakenkrant: Trump bespreekt adviseursrol voor Elon Musk

NEW YORK (ANP) - Donald Trump heeft met Elon Musk gesproken over een mogelijke adviseursrol voor de Tesla-baas als de Republikein de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het is volgens de bronnen van de zakenkrant nog niet zeker dat de miljardair daadwerkelijk een adviseursrol krijgt.

7 uur geleden
Socialemediaplatform en kledingmerk Rumag failliet

AMSTERDAM (ANP) - Het socialemediaplatform en kledingmerk Rumag is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Het bedrijf is bekend van grappig bedoelde teksten waarbij tussen ieder woord een punt staat. Uit een rechtszaak uit maart vorig jaar komt naar voren dat extra investeringen nodig waren om schulden en lopende kosten van Rumag te kunnen betalen.

7 uur geleden
Minder winst voor Indiaas staalconcern Tata Steel

MUMBAI (ANP) - Tata Steel heeft het afgelopen kwartaal een aanzienlijk lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Het Indiase staalconcern had last van lagere staalprijzen door een overaanbod van Chinees staal. De Nederlandse dochteronderneming in IJmuiden drong haar operationele verlies terug.

8 uur geleden
OpenAI en tijdschrift in VS sluiten deal over gebruik artikelen

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic heeft een overeenkomst gesloten met OpenAI, meldt het tijdschrift. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, mag nieuwsartikelen van The Atlantic gebruiken voor de chatbot.

8 uur geleden