Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanbieder flitskredieten krijgt 50.000 euro boete van AFM

Aanbieder flitskredieten krijgt 50.000 euro boete van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Een aanbieder van flitskredieten die daarvoor geen vergunning had van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet een boete betalen van 50.000 euro. Consumenten betaalden voor de leningen volgens de toezichthouder "buitensporig hoge vergoedingen". Deze liepen op tot 240 procent op jaarbasis, terwijl een wettelijk maximum gold van 14 procent.

Een flitskrediet is een lening met een korte looptijd en relatief lage leensom. Voor aanbieders van flitskrediet in Nederland is een vergunning verplicht en gelden een aantal regels. Zo moeten aanbieders toetsen of een lening verantwoord is. Ook geldt er een maximale kredietvergoeding. Deze is per augustus vorig jaar tijdelijk verlaagd tot 10 procent op jaarbasis.

Via de website www.loandome.com bood Titus Wijnen in de periode 2015/2016 snelle leningen tot 500 euro aan met een looptijd tot 30 dagen. Maar dat deed hij buiten het zicht van de toezichthouder om. Volgens de AFM werd onder meer de Wet op het financieel toezicht overtreden. Met een constructie van verschillende, deels buitenlandse vennootschappen en bankrekeningen, probeerde Wijnen de geldende kredietregels te omzeilen.

Op deze overtreding staat een boete met een basisbedrag van 2 miljoen euro. Vanwege onder andere de financiële positie van Wijnen is de boete verlaagd. Wijnen kan de beslissing van de AFM nog voorleggen aan de rechter.

Meer uit Financieel

KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

20 minuten geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

1 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

1 uur geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

2 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

3 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

4 uur geleden