Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de Keukentafel met Marco van ‘t Hof: ‘Genieten moet je niet uitstellen tot je pensioen’

Aan de Keukentafel met Marco van ‘t Hof: ‘Genieten moet je niet uitstellen tot je pensioen’

Vroeger wilde hij brood- en banketbakker worden. Marco van ‘t Hof heeft een horeca-opleiding gedaan, maar rolde uiteindelijk de wereld van het aluminium in. Wel bleef hij van lekker eten houden, dus staat hij na het werk vrijwel dagelijks in de keuken om een heerlijke maaltijd klaar te maken.

In 1984 ging je aan de slag bij je vader. Werken jullie op dezelfde manier?

“Nee, ik lijk meer op mijn moeder. Mijn vader was een bikkelharde zakenman. Hij was ook dag en nacht aan het werk. Ik hou zelf ook van ondernemen, maar focus op het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten. Ik zeg wel waar het op staat en ben soms te impulsief. Als ondernemer ben je altijd met je bedrijf bezig, maar ik ben ook van mening dat het leven niet alleen uit werken bestaat. Ik ben ook graag bij mijn gezin. In 2000 is mijn vader gestopt met werken. Daarna ben ik met mijn zwager, zus en vrouw verder gegaan. Mijn zwager en zus zijn sinds juli 2019 met pensioen. Momenteel run ik het bedrijf samen met Bianca, mijn vrouw. Het familiebedrijf bestaat ondertussen al bijna veertig jaar. We hopen nog vele jaren hieraan toe te mogen voegen. Dat is ons doel.”

Is het te doen met z’n tweeën?

“In de afgelopen jaren trokken we de kar altijd met z’n vieren. Nu we samen zijn, hebben we sommige zaken anders georganiseerd en gedigitaliseerd om tijd te winnen die weer ingevuld kan worden. Momenteel is het heel erg druk in onze branche. Natuurlijk hebben we onze trouwe medewerkers. Iedereen werkt fijn mee en we maken mooie projecten. Samen moeten we het doen! Naast de drukte hebben we de laatste twee jaar veel meegemaakt, ook in onze persoonlijke sfeer. En dat ging bij ons niet in de koude kleren zitten. Het is heftig, maar het gaat goed.”

Wat vind je het mooiste aan het ondernemerschap?

“Het opbouwen en onderhouden van relaties. Het leuke is dat we veel verschillende klanten en opdrachten hebben, van kleine tot grote projecten. Ik zit heel graag met mijn klanten rond de tafel. Allereerst maken we natuurlijk kennis. Daarna praten we over wat ze wensen en geef ik advies. Ik verkoop geen praatjes, maar houd van eerlijkheid en ben transparant. We maken een prijs die past bij onze prijs-kwaliteitsverhouding. Een rondje door onze keuken, zoals ik de werkplaats noem, wordt ook altijd zeer gewaardeerd door onze klanten.”

Wat is volgens jou het grootste verschil met zakendoen vroeger en nu?

“Als ik mijn ziel en zaligheid ergens in stop, verwacht ik er wat voor terug. En dat was vroeger normaal, maar die loyaliteit zie je steeds minder. Hoeveel kerstkaarten krijg je tegenwoordig nog? Contacten worden vluchtiger. Het moet allemaal snel, snel, snel. Ook zit iedereen meer achter de computer of op hun telefoon. Zelf hechten we nog veel belang aan relaties en service bij zowel leveranciers als klanten. Ik neem er ruim de tijd voor en heb er honderd procent mijn aandacht bij. Ik zou het best binnen een uur kunnen regelen, maar meestal zijn we twee uur kwijt. De prijs is niet belangrijk dan, wel een goed gevoel. Onze ouderwetse manier van werken wordt gelukkig gewaardeerd. Via via worden zulke verhalen doorverteld. Klanten komen van heinde en verre om dit te ervaren.”

Welke eigenschap moet je als ondernemer volgens jou niet hebben?

“Geen negen-tot-vijf-mentaliteit. Je bent eigenlijk nooit klaar. Er zijn altijd dingen die nog moeten gebeuren of waar je van wakker ligt. Als je daar niet tegen kunt, moet je geen ondernemer worden. Tegenwoordig wordt wel verwacht dat je altijd bereikbaar bent, maar 24/7 vind ik persoonlijk te veel.”

Hoe ben jij als werkgever?

“We hebben jongens in de zaak die al meer dan twintig jaar in dienst zijn. Ook de anderen werken er al jaren. Dat is een teken. Ik denk dat wij heel goed zijn voor onze jongens. Ik wil het ook graag met z’n allen doen. Binnenkort gaan we weer investeren in nieuwe machines. Die gaan we, samen met de jongens die ermee werken, uitzoeken in de fabriek. Wij kopen die machines samen, niet alleen ik. Wat ik het moeilijkste vind aan ondernemen is communiceren. Ik heb het op een bepaalde manier in mijn hoofd en het liefst zou ik willen dat iedereen zo denkt. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Er moet over gepraat worden.”

Staan er al opvolgers klaar?

“Mijn dochter is mondhygiëniste en mijn zoon is pricing analyst bij Lamb Weston. Ik heb ze altijd aangespoord om te gaan doen waar ze blij van worden. Ik zou mijn kinderen niet dwingen om bij ons in het bedrijf te werken, maar als ze het willen, zou het leuk zijn. Aluminium was niet mijn passie, maar dat is het wel geworden. Het vak is prachtig!”

Met wie zou jij graag aan de keukentafel willen zitten?

“Met mijn schoonvader die mijn tweede passie deelde; koken. Omdat hij zo plotseling uit ons leven is verdwenen, nu ongeveer anderhalf jaar geleden, en ik geen afscheid heb kunnen nemen, zoals ik dat van mijn vader wel heb kunnen doen. Een gemis.[n]

Naam:
Marco van ‘t Hof (55)

Bedrijf:
Van ‘t Hof Aluminium BV

Functie:
Eigenaar

Getrouwd met:
Bianca

Kinderen:
Zoon Colin en dochter Esmee

Hobby’s:
- Marco heeft een passie voor koken. Hij staat bijna elke dag in de keuken. In de zomer steekt hij ook graag de barbecue aan. Met drie van zijn vrienden - die deze passie delen - sparen ze elke maand een bedrag om één keer per jaar samen in een sterrenrestaurant te genieten.
- Hij houdt van een lekkere gin-tonic. Er staan meerdere mooie flessen in een speciale kast.
- Een balletje slaan vind hij ook leuk, daar kan hij zijn ei in kwijt. Het is niet het doel, maar tijdens het golfen wordt er op een laagdrempelige manier zaken gedaan.

Meer uit Tholen

Joost en Olga zoeken nieuw thuis voor Oranjekamer na sluiting Wegwijs Lokaal

SINT-MAARTENSDIJK - Door de sluiting van het Smerdiekse winkeltje Wegwijs Lokaal moeten ook de deuren van de Oranjekamer voorlopig dicht blijven. Totdat vrijwilligers Joost en Olga Molegraaf een nieuwe locatie in Sint-Maartensdijk hebben gevonden, is het minimuseum niet toegankelijk. "Het is lastig, maar wij gaan ervan uit dat de Oranjekamer blijft bestaan."

9 uur geleden
Wegwijs Lokaal sluit de deuren: Roland (54) zet punt achter Smerdiekse winkel

SINT-MAARTENSDIJK - Na jaren van het verbinden van toeristen en inwoners met lokale producten, sluit Roland van Tilborg (54) zijn Wegwijs Lokaal in Sint-Maartensdijk. De ruimte aan de Kaaistraat wordt per 1 januari overgedragen. "Ik neem met gemengde gevoelens afscheid van de winkel."

11 uur geleden
Dit zijn de winnende duo’s bij het veteranentoernooi van De Ruucstoppelen

SINT PHILIPSLAND - Begin november is voor de 13e keer het Veteranen Dubbel Toernooi bij TV De Ruucstoppelen georganiseerd. Ondanks de kleinschaligheid van het derde toernooi dit jaar, werd het dankzij de 61 deelnemende spelers een zeer geslaagd en gezellig evenement.

14 uur geleden
Rooms-Katholieke kerk Tholen bestaat 125 jaar: ‘Iedereen is welkom, gelovig of niet’

THOLEN - In het hart van Tholen, aan de Markt, staat al 125 jaar de huidige Rooms-Katholieke Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Voor velen is het een vertrouwd gezicht in het stadsbeeld: de kerk met haar hoge ramen, warme interieur en open deuren. Dit jaar viert de parochie een bijzonder jubileum, want precies 125 jaar geleden, op 19 november 1900, werd de kerk plechtig ingezegend. Pastoor Hans de Kort is al geruime tijd aan de kerk verbonden en gaat de meeste diensten voor.

1 dag geleden
Zachte november voorbij: Winterse lucht brengt hagel en natte sneeuw [WEERBERICHT]

THOLEN - Na een uitzonderlijk zachte start van november wordt het dit weekend een stuk kouder. De temperatuur daalt overdag naar 5 tot 10 graden en tijdens heldere nachten kan het zelfs gaan vriezen. Dat meldt meteoroloog Rico Schröder in zijn maandverwachting.

1 dag geleden
O, kom er eens kijken! Bekijk hier alle foto’s van de Sinterklaasintocht Tholen [FOTOALBUM]

THOLEN - Sinterklaas is weer in het land. Na zijn aankomst op Texel zette de pakjesboot zaterdag koers naar Tholen. Rond 15.00 uur begon daar de intocht door de stad, ruim een uur eerder dan gebruikelijk. Dit had alles te maken met de gewijzigde route: de Sint liep dit jaar niet naar de Markt, maar naar de sporthal van de Meulvliet. Bekijk onderaan dit artikel foto's van Rien Burgers.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Corné: ‘Menselijk contact is de kracht van Stadlander’ [OP DE WERKVLOER]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Corné van Herel, Klanthuis Medewerker bij Stadlander.

2 dagen geleden