Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de Keukentafel met Kees Palinckx

Aan de Keukentafel met Kees Palinckx

THOLEN - In Woensdrecht en omstreken stond Kees al bekend als de entertainer van Non Plus. De afgelopen jaren is hij nog beroemder geworden, doordat hij regelmatig ludieke acties verzint en originele filmpjes op Facebook post. Mensen komen van heinde en verre voor Kees én zijn roomrijst toetjes. De eigenaar van Non Plus Ultra is overal in de zaak bezig, maar is en blijft een kok in hart en nieren.

Heb jij de afgelopen tijd wel eens gedacht ‘nu stop ik ermee?’
“Nee, totaal niet. Het was een uitdagende tijd en geen loon naar arbeid. Als ik de financiële kant ga uitdiepen, ga je huilend naar huis. Het was overleven, maar die financiële zorgen hebben we opzij gezet voor onze klanten. Ik ben blij geweest dat we geen jaar dicht zijn gegaan. We zijn er in een lastige tijd voor de klanten geweest, en zij voor ons. Waardering komt van beide kanten. Nu we weer opgestart zijn is het zoeken naar de juiste balans. Eigenlijk zijn we in principe weer opnieuw begonnen met de zaak. Daar hebben we het afgelopen jaar op voorbereid, onder andere door een prachtig magazine te maken. Dat geeft rust.”

Wist jij toen je jong was dat je ondernemer wilde worden?
Ja, al vanaf mijn zevende wist ik al dat ik kok wilde worden. Er stond bij ons een kokkin aan het fornuis en ik dacht ‘wow, dat wil ik ook’. Zo is de passie ontstaan. Het bedrijf was hiervoor van mijn ouders. Die hebben het ruim veertig jaar geleden overgenomen van Groffen. Van mijn ouders leerde ik al om mijn ‘handjes te laten wapperen’ en door te werken. De drijfveer van vroeger uit zit ook in mij. Het warme nestje, passie voor het vak, hard werken en er zijn voor de mensen. Zo ben ik er ook ingerold.”

Van mijn ouders leerde ik al om mijn ‘handjes te laten wapperen’

Hoe uit jij die passie voor het vak? 

“Je moet ergens aan beginnen en ervan genieten. De mensen laten genieten, dat is echt mijn ding. Ik ben dankbaar dat de gasten komen en praat met iedereen. U vraagt, wij draaien. Ik vind het ook leuk om mensen te laten lachen. Ik ben blij met iedere gevulde stoel en onze deur staat voor iedereen open. Mensen komen vaak terug merken wij. Een tweetje wordt een viertje, een viertje wordt een tafel van twaalf en daar komt weer een feestje uit.”

Wat is de grootste verandering in jouw organisatie na corona?

“Vroeger kon je per maand plannen, nu moet je per week plannen. We zijn constant aan het switchen en schakelen. Dat vraagt veel energie. We zijn soms meer in het hoofd bezig dan met de handen. Eerst nadenken, dan pas doen. Gelukkig doen we het samen. We hebben een mooie ploeg mensen, ook met passie voor het vak. Ons personeel hebben we gelukkig ook aan het werk kunnen houden tijdens de crisis. Daarnaast staat er een schat van een vrouw naast me. Wij zijn als Yin en Yang en houden elkaar goed in balans. We zorgen samen voor rust in de tent.”

En wat veranderde er in jouw visie het afgelopen jaar?
“Ik dacht altijd ‘met hard werken komt het wel goed’. En dat was vroeger ook zo. Maar in corona tijd moest je toch het contact met de mensen ‘warm’ houden en dat deden we dan vooral op social media. Als je dan ziet hoeveel duizenden mensen je ermee bereikt. Bizar. Dat idee met die filmpjes op Facebook is heel spontaan ontstaan. Maar als we dan een bepaalde actie deden, merkten we meteen resultaat.”

Hoe blijf je zo positief?

“Ik heb dat meegekregen van thuis uit en zo ben ik ook. Ik sta elke ochtend vroeg op en heb altijd zin in de dag. Bij mij is het ook belangrijk dat ik door blijf gaan. Als ik stil ga zitten, ga ik denken. Daar moet ik geen tijd voor hebben. Er is niets belangrijker voor mezelf dan ‘er zijn’, dus aanwezig zijn op de zaak.”

Legt dat geen druk op je?

“Nee, ik geniet er altijd van. Het is lastig om een dag weg te gaan en ik ben er eigenlijk altijd. En natuurlijk heb ik hartstikke goed personeel. Maar het gaat niet om het personeel, maar om de gasten die komen. En die willen Kees of Saskia zien. Samen wisselen we dat af. We houden de regie in handen, Sas en ik. Hoe beter en veiliger je werkt, hoe fijner de gasten het vinden.”

Hoe zie jij de toekomst?

“Ik heb er veel over nagedacht, maar ik ben er nog niet aan uit. Op dit moment kost het al heel veel energie om te blijven staan waar we nu zijn.”

Met wie zou jij aan de keukentafel willen zitten?

“Ik zou wel eens met de koning aan tafel willen zitten. Gewoon een normaal gesprek met diepgang en een luisterend oor. Ik heb heel veel bewondering voor Willem-Alexander. Het lijkt me een bijzonder warm mens. En daarnaast praat ik trouwens met alle mensen. Welke gast dan ook, ik geef elk mens persoonlijke aandacht. Iedereen is voor mij gelijk. Ik vind de gesprekken sinds de crisis ook dieper gaan. We hadden meer tijd om écht te praten en ons hart te luchten. We leerden elkaar beter kennen, mede doordat we allemaal dezelfde sores hadden.”

Meer uit Tholen

Bravis gaat met algoritmen de drukte op de spoedeisende hulp voorspellen

WEST-BRABANT/THOLEN - Op de spoedeisende hulp (SEH) is het vaak hollen of stilstaan. Voor het ziekenhuis en zijn medewerkers is het handig om vooraf goed in te kunnen schatten wanneer de piekmomenten zijn en wanneer het rustiger wordt. Het Expertisecentrum Zorgalgoritmen heeft hiervoor een druktevoorspeller ontwikkeld. Dit hulpmiddel wordt vanaf deze week als eerste ingezet op de SEH's van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal.

13 uur geleden
Provincie Zeeland vraagt Tweede Kamer om af te zien van btw-verhoging op logies

ZEELAND - De verhoging van de btw op logies van 9 naar 21 procent kan volgend jaar leiden tot een drastische daling van het toeristisch bezoek aan Zeeland. "We maken ons grote zorgen", zegt gedeputeerde Dick van der Velde.

18 uur geleden
Inwoners geven leefbaarheid in hun eigen kern gemiddeld een ruime voldoende

THOLEN - De gemiddelde Tholenaar had in 2024 een positief beeld van de leefbaarheid in de gemeente. Inwoners geven hun eigen kern gemiddeld een 7,4, zo blijkt uit onderzoek van de gemeente Tholen en woningcorporatie Stadlander.

1 dag geleden
Tachtig nesten van Aziatische hoornaars verwijderd door gemeente

THOLEN - Het actieve seizoen van de Aziatische hoornaar loopt ten einde en dat betekent ook dat de gemeente vanaf 15 november geen nesten meer verwijderd. De insecten bereiden zich voor op de winter, waarin de werksters en het volk afsterven. Wel blijft het volgens de gemeente belangrijk om nesten te melden via de BuitenBeter-app. Zo kunnen ze een inschatting maken van het aantal te verwachten nesten in 2026.

1 dag geleden
Voorstraat tien weken dicht voor impuls als dorpshart en toeristische hotspot

SINT-ANNALAND - De Voorstraat in Sint-Annaland gaat vanaf maandag tien weken dicht voor werkzaamheden aan de stoepen. Hierdoor is de straat helemaal afgesloten voor verkeer. De woningen, ondernemingen en winkels blijven bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Het overige verkeer wordt omgeleid via de Weststraat.

1 dag geleden
Intocht 2025: Sinterklaas komt zaterdag ook aan in Stalland en Scherpenisse

SCHERPENISSE/SINT-ANNALAND - Naast Tholen brengt Sinterklaas zaterdag ook een bezoek aan andere plaatsen. Zo arriveert hij net als voorgaande jaren met de pakjesboot in de haven van Sint-Annaland. Na zijn aankomst maakt hij nog een rondgang door het dorp, waarna het feest bij De Wellevaete verdergaat. Ook in Scherpenisse is er reden voor feest, want daar komt de Sint aan op de Hoge Markt.

2 dagen geleden
Jaap Hage en Corniel van Leeuwen voeren kieslijst ChristenUnie Tholen opnieuw aan

THOLEN - Leden van de Thoolse ChristenUnie hebben unaniem ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Fractievoorzitter Jaap Hage en wethouder Corniel van Leeuwen voeren het team opnieuw aan. Tegelijkertijd is er ook een nieuw bestuur gekozen.

2 dagen geleden