Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de keukentafel met Frenk Theuns: 'We bouwen de totale beleving van A tot Z op'

Aan de keukentafel met Frenk Theuns: 'We bouwen de totale beleving van A tot Z op'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Frenk Theuns, ondernemer met een divers portfolio aan BV’s.

Hoe ben je de ondernemer geworden die je nu bent?
De marketingwereld heb ik leren kennen bij het reclamebureau waar ik een lange tijd heb gewerkt en partner ben geweest. Dat bureau stond in de top 10 van de reclamebureaus van Nederland, en daar heb ik onwijs veel ervaring opgedaan over marketing op producten en diensten toepassen.

Was dat je eerste ervaring binnen de marketingtak?
Ja, dat klopt! Ik was eigenlijk qua studie helemaal niet voorbestemd om de marketing in te gaan. Ik studeerde namelijk accountancy, maar dat vond ik eigenlijk heel erg saai.

O echt, maar je hebt wel die studie gevolgd dus?
Dat klopt, maar ik heb mijn accountancystudies niet afgerond. Militaire dienstplicht en een drang naar iets nieuws brachten me op een kruispunt. En daar zag ik een advertentie die me fascineerde - een kans bij een reclamebureau in Rotterdam.

En toen begon het balletje te rollen?
Absoluut. Mijn zevenjarige dienstverband bij het reclamebureau bracht me van assistent media-planner tot uiteindelijk partner van het bedrijf.

Partner zelfs, een indrukwekkende prestatie! Is dat vooral te danken aan jouw affiniteit met cijfers?
Natuurlijk, dat is een waardevolle aanvulling geweest. Maar even cruciaal was mijn passie voor marketing. Ik ben me pas later gaan realiseren dat ik wellicht een aangeboren marketing instinct heb gehad. Mijn hele leven al denk ik na over - en dit klinkt wellicht plat - waar zit de handel? Business opportunities waar rendement uit te halen valt. En met doortimmerde communicatieplannen en marketingadviezen aan klanten benut ik die intuïtie volledig.

Maar je bent inmiddels niet meer werkzaam bij het reclamebureau in Rotterdam?
Klopt, dat is alweer 16 jaar geleden. Na een periode van 25 jaar heb ik de deur daar achter me dichtgetrokken. Hoewel ik enorm genoot van mijn tijd daar en we met ons viertal zeer succesvol waren, voelde ik dat mijn visie begon af te wijken van die van mijn collega’s. Ik besefte dat er nog zoveel andere (ondernemers)avonturen op me wachtten.

En toen?
Er volgde eigenlijk een half jaar van ‘niets doen’. Ik hielp mijn zoon met klussen in zijn appartement en zag tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden op mijn pad opdoemen. Het was verfrissend om aan niemand meer verantwoording te hoeven afleggen of verantwoordelijk voor te zijn en mijn dagen volledig naar eigen inzicht in te vullen.

Dus werken zonder een team om je heen werkt voor jou beter?
Nee, eigenlijk niet. Bij mijn pop-up restaurants werk ik wel degelijk met een team, en dat verloopt uitstekend. Toch houden we onze rollen helder gescheiden. Ik stort me op de ontwikkeling van het concert, de marketing en de facilitaire zaken, terwijl de chef zich ontfermt over het menu. Geen overlapping, geen frictie.

Met jouw pop-up restaurants, het aspergerestaurant en nu het wijnrestaurant in Limburg, lijkt de liefde voor de horeca diep te zitten. Waar komt die passie vandaan, Frenk? Of is het gewoon een kwestie van talent?
Haha, de passie voor de horeca heeft eigenlijk een hele eenvoudige oorsprong - ik sta al mijn hele leven graag als gast voor de bar. Die aantrekkingskracht van de horeca komt vooral voort uit het plezierige gevoel en de gezelligheid die dat met zich meebrengt. Een knusse en bruisende sfeer die ik altijd al onweerstaanbaar vond.

Maar wat is de sleutel tot het succes van jouw restaurants? Hoe krijg je zo’n plek bloeiend?
Naar mijn mening moet een ondernemer, als hij iets start, ervoor gaan met volle toewijding. Als ik een evenement of restaurant opzet, heb ik een duidelijke visie over wat het (pop up) restaurant of evenement en de beleving daarbij uniek maakt. Neem bijvoorbeeld het asperge pop up restaurant; ik had een glashelder idee over de sfeer en de speciale beleving die ik midden tussen de aspergebedden wilde neerzetten. Een menu met verassende asperge gerechten en specialiteiten maakt het onderscheidende concept compleet.

Beleving speelt dus een cruciale rol bij jou?
Absoluut. Niet alleen bij onze evenementen, maar ook bij de concepten die we opzetten staat beleving voorop. Dat zie je ook terug bij de Pastabar in Wouw. Ik ben behoorlijk kritisch op dat gebied, en dat laten mijn pop-up projecten ook zien. Alles moet gewoon naadloos in elkaar passen. Het begint natuurlijk met hoogwaardig eten en drinken; ik moet er zeker van zijn dat we mensen kunnen verleiden met smaakvolle gerechten en drankjes. Dat vormt de basis. Vervolgens moet het concept als geheel kloppen, er moet een nieuwe dimensie toegevoegd zijn die mensen verrast. Of je nu tussen de wijnranken, temidden van aspergebedden staat, of in een bos waar wilde dieren rondzwerven. Dit lijkt wellicht vanzelfsprekend achteraf, maar we bouwen de totale beleving op deze manier van A tot Z op.

Je hebt een indrukwekkende lijst van ondernemingen opgebouwd en met je 66 jaar zit je nog vol energie, nietwaar Frenk?
Absoluut!

Hoe aanschouw je de toekomst? Zijn er nog projecten die je wilt aanpakken?
Eigenlijk zoek ik niet actief naar nieuwe projecten, ik laat ze organisch op mijn pad verschijnen. Momenteel ben ik al jaren bezig met twee evenementen in Wouw, dat is sowieso een rode draad in mijn ondernemersverhaal. Dat vind ik fantastisch om als ondernemer te doen. Daarnaast ben ik al geruime tijd betrokken bij vastgoedactiviteiten. Ik heb huizen in het buitenland gehad en zelfs appartementen in mijn eigen tuin ontwikkeld en gebouwd. Hier in Wouw heb ik natuurlijk al het nodige in projectontwikkeling gedaan. Maar ik maak me ook zorgen om de jongere generatie. Overal is er een tekort aan woningen. In de gemeente Halderberge loopt nu een project waar we biobased huizen bouwen die wel 80 jaar meegaan. Hiermee hoop ik toch een stukje van het woningnood probleem aan te pakken.

En dat is bedoeld om vooral starters te helpen?
Zeker weten. Ik vind het onacceptabel dat jonge starters tegenwoordig tonnen moeten neertellen voor een woning, iets wat velen simpelweg niet kunnen opbrengen.

Een bewonderenswaardig initiatief en zeker geen dertien in een dozijn.
Absoluut niet. En ik vind het echt fantastisch om zulke unieke concepten werkelijkheid te zien worden.

Dan nog een laatste vraag voor jou Frenk. Als je iemand aan jouw keukentafel zou mogen uitnodigen, wie zou dat zijn?
Zonder twijfel; de huisartsenpraktijk hier in Wouw aan de Markt van Anne-Fleur Dorman. Haar praktijk is revolutionair gemoderniseerd, alles draait om wetenschappelijk patiënt inzicht. Ze hanteert hedendaagse communicatie: afspraken verlopen vlekkeloos via een app. En zelfs tijdens haar vakanties kan bijvoorbeeld een (Nederlandse) collega in Amerika, die haar dienst waarneemt, toegang krijgen tot de dossiers. Dit is naar mijn mening een vorm van marketing die zij toepast in haar medische praktijk. [n]

Paspoort

Naam: Frenk Theuns
Bedrijf: Ondernemer met een divers portfolio aan BV’s
Leeftijd: 66 jaar
Burgerlijke staat: Getrouwd met Anja
Kinderen: Nick (35) en Jill (29)
Hobby’s: Werken aan leuke projecten. Gezelligheid, het zonnetje en de sneeuw.

Waar vind jij je geluk in?
Het lijkt misschien ongebruikelijk, maar mijn geluk vind ik in de vrijheid dat mijn werk en vrije tijd in elkaar overlopen, zelfs tijdens vakanties. Relaxen is belangrijk, maar ik vind het heerlijk om ook tijdens ontspanning, met de inspiratie die ik op doe, met mijn laptop of iPad productief bezig te zijn.

Meer uit Tholen

Haringvlietbrug in slechte staat: Zware slijtage vraagt om extra maatregelen

WEST-BRABANT/THOLEN - De Haringvlietbrug verkeert in slechte staat, dit komt door onverwacht snelle slijtage. Dat blijkt uit een kamerbrief die de Tweede Kamer donderdag heeft ontvangen van minister Tieman. Uit extra inspecties die sinds 2024 plaatsvinden, blijkt dat een deel van de lassen onder de rechterrijstrook richting het zuiden in slechtere staat verkeert dan gedacht. 

1 uur geleden
Komend weekend piek meteorenzwerm: tot 100 vallende sterren per uur

THOLEN - Volgend weekend bereikt de meteorenzwerm Geminiden zijn hoogtepunt. Waar eerdere zwermen dit jaar wat tegenvielen, liggen de verwachtingen voor deze editie hoog. Bij helder weer zijn tientallen vallende sterren per uur zichtbaar.

4 uur geleden
Tweede openbaar toiletgebouw met watertappunt geopend in Gorishoek

SCHERPENISSE - Wandelaars, fietsers, duikers en vissers hebben er een mooie voorziening bij. Dinsdag is in de gemeente Tholen het tweede openbare, zelfreinigende toilet met watertappunt geopend. Wethouder Hilde Moerland verrichtte de opening bij Gorishoek in Scherpenisse.

8 uur geleden
WHS houdt stand na rode kaart, terwijl Tholen verliest met tien man [SPEELRONDE 11]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 6 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 11.

1 dag geleden
Gemeente belooft veilige afscheiding tussen Fluplandse speeltuin en Rijksweg

SINT PHILIPSLAND - Tussen het speeltuintje aan de Deensestraat en de Rijksweg in Sint Philipsland komt een afscheiding. Dat belooft het Thoolse college nadat Rudi Fontijne (CDA) aandacht vroeg voor de situatie. De plannen worden gemaakt in overleg met de inwoners.

1 dag geleden
Van Münsterland-Velen naar Smerdiek: ‘Het voelt hier als ons tweede thuis’

SINT-MAARTENSDIJK - Het zijn niet enkel de lokale leden die Smerdiek weten te vinden voor de snerttocht. Rotterdam, Wijk en Aalburg en zelfs Duitsland: uit alle windstreken komen de deelnemers om te genieten van de Oosterschelde. "We hebben met het water een bijzondere aantrekkingskracht. Ook om de goede verzorging tijdens de tocht worden we geroemd. Bij ons komt niemand iets tekort", zo vertelt Lia van Akkeren.

1 dag geleden
Zorgloket Tholen ziet je! organiseert kerstbingo in de Meulvliet met prijzen

THOLEN - Het zorgloket Tholen ziet je! organiseert op donderdag 18 december een speciale kerstbingo. In het trefpunt van de Meulvliet, dat normaal gesproken elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open is voor een inloopspreekuur, zijn die ochtend leuke prijsjes te winnen.

2 dagen geleden