Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de Keukentafel met Diana Koolen

Aan de Keukentafel met Diana Koolen

Als kind wist Diana Koolen één ding zeker: ze wilde kapster worden. Ze vond het heerlijk om haren te kammen en krulspelden bij haar opa te zetten. Dertig jaar geleden begon ze als officiële thuiskapster, één van de eerste in de gemeente Woensdrecht. Nog steeds doet ze elke dag haar werk met plezier en verwacht ze haar vak nog jaren en uit te oefenen.

Toen was je één van de weinigen die dit deed. Hoe is dat nu?

“De concurrentie is in de loop der jaren wel toegenomen, er zijn er steeds meer die aan huis knippen. Toentertijd was het echt een gat in de markt, iets unieks. Ik zag het ook niet zitten om in een pand te investeren, dus voor mij was dit een uitkomst.”

Online ben jij niet echt vindbaar. Kun je tegenwoordig nog zonder online aanwezigheid?

“Nee. Vroeger wel. De reclame ging al die jaren eigenlijk van mond-tot-mond en via via. Er waren vaak ook momenten dat ik ‘nee’ moest zeggen. Tegenwoordig is er meer concurrentie en moet je wel vindbaar zijn. Mensen gaan ook online zoeken, dus ik heb onlangs ook een website laten maken met informatie en mooie foto’s van mezelf. Ook ben ik nu te vinden op Facebook. Zulke dingen regelt mijn man graag, hij is daar meer thuis in.”

Wat zijn de voordelen van een kapster die aan huis komt?

“Voor velen is het prettig om in hun vertrouwde omgeving geknipt te worden. Een thuiskapster is vooral geschikt voor ouderen, hulpbehoevenden en families. Daarnaast liggen de prijzen iets lager in vergelijking met een kapper met salon. Ik heb geen kosten voor een pand of personeel. Klanten vinden het makkelijk dat ze zelf de deur niet uit hoeven. Ook kan ik in de avond komen en hebben mensen niet te maken met wachttijden. Het mooiste voordeel is dat ik met vrijwel alle klanten een hechte band heb opgebouwd.”


Je zult vast veel verhalen horen...

“Ja, meestal zijn klanten blij mij te zien en mensen nemen mij ook vaak in vertrouwen. Van al die verhalen zou ik best een boek kunnen schrijven. Ik hoor van alles, zowel leuke als verdrietige dingen. Ik vind het heel bijzonder dat bepaalde families al klant bij mij zijn vanaf het eerste uur. Er zijn zelfs meisjes die ik als kind knipte en waarbij ik ook hun bruidskapsel heb gedaan.”

Hoe voelt dat om zo betrokken te zijn?

“Ik vind het aan de ene kant super fijn om zo’n goede band te hebben: bij enkele klanten ben ik wel eens uitgenodigd op feestjes. Maar sommige gebeurtenissen kunnen ook best heftig zijn. Tot sterfgevallen toe. Dan kan ik me dat persoonlijk ook wel aantrekken.”

Zitten er ook nadelen aan het knippen aan huis?

“Het is wel een beetje improviseren af en toe. De ‘stoel-situatie’ is in elk huis anders, dus ik moet oppassen voor mijn rug. Daarnaast heb ik geen professionele wasbak en tijdens ‘wachtmomenten’ bij kleuren of permanenten, kan ik verder niets tussendoor doen. Dan neem ik de tijd om bijvoorbeeld even bij te kletsen. Ik help ook regelmatig met opruimen, maar dat kan ik amper een nadeel noemen. Dat hoort erbij vind ik.”

Heb jij zakelijk gezien veel last gehad van de coronacrisis?

“Ja, het was een moeilijke periode. Ik kon wekenlang mijn werk niet doen en heb zelfs even gedacht om te stoppen. Gelukkig ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. We hebben tijdens de tweede golf alle klanten een kaartje gestuurd met ‘ik mis jullie’. 

Dat werd heel erg gewaardeerd. In die tijd zijn er ook klanten overleden aan corona, heel erg. Er zaten ook mensen tussen die wilden dat ik kwam ‘koffie drinken’ en ondertussen dus knippen, maar daar heb ik altijd nee tegen gezegd. Daar ben ik ook klanten mee verloren helaas.”

Met wie zou jij aan de keukentafel willen zitten?

“Met mijn eerste docent op de kappersschool. Wij waren toentertijd in 1983 zijn eerste klas. Ik zou wel willen weten hoe het met hem gaat en of hij nog steeds docent is.”

Meer uit Tholen

Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

12 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

16 uur geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

1 dag geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 dagen geleden