Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de keukentafel met Anouk Schillemans: ‘Binnen drie jaar wil ik dat we verdubbeld zijn’

Aan de keukentafel met Anouk Schillemans: ‘Binnen drie jaar wil ik dat we verdubbeld zijn’

BERGEN OP ZOOM - Anouk Schillemans uit Bergen op Zoom is samen met haar man Chris eigenaar van CS Wonen. Het bedrijf is 15 jaar geleden opgericht door Chris en zo’n tien jaar geleden kwam Anouk in het bedrijf. CS Wonen bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: CS Wonen en CS Vastgoedbeheer. Anouk richt zich vooral op CS Wonen, terwijl Chris zich focust op huisvesting van arbeidsmigranten met CS Vastgoedbeheer.

Anouk, hoe zag jouw loopbaan eruit?

Toen ik van de middelbare school af kwam, ben ik naar de PABO gegaan. Ik was 17 toen ik klaar was met school en ik had geen idee wat ik later wilde gaan doen. Ik had vroeger altijd geroepen dat ik lerares wilde worden, dus dat ben ik gaan studeren. Al heel snel dacht ik: ‘Wat doe ik hier?’. Ik ben gestopt en daarna ben ik bij een multinational aan de slag gegaan. Hier heb ik in korte tijd diverse rollen vervuld. Ik reisde veel, was echt nog zo’n jonge hond die ze overal naartoe konden sturen. Daarnaast volgde ik een deeltijdopleiding: Management, economie en recht. Maar, toen leerde ik Chris kennen.

En dat heeft alles veranderd?

Ja, eigenlijk wel. Dat reizen was leuk, maar ik had ook andere doelen in het leven. Chris had toen al CS Wonen in Roosendaal en wilde graag verder groeien.  De toko was toen nog kleiner. We werkten met vier mensen, waardoor ik de branche rustig heb kunnen leren kennen. Het was wel een omschakeling van business to business naar business to consumer. Ik wilde alles weten en heb ook alles zelf gedaan, bijvoorbeeld ook de boekhouding en de marketing, daar heb ik nu nog steeds profijt van. We zijn inmiddels met z’n elven. 

Wat voor ondernemer ben jij?

Ik heb heel veel passie en vuur. Ik sta altijd aan en werk met veel plezier. Aan de ene kant ben ik altijd met het bedrijf bezig, maar ik vind het gezinsleven ook ontzettend belangrijk. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers een goede werk-privébelans hebben. Het moet leuk zijn voor iedereen. Als jouw kind om 16.00 uur een voorstelling heeft, dan ga je daar lekker naartoe. Zo werken wijzelf ook. Wij zijn niet van het 9-tot-5 werken. Als ik ‘s ochtends merk dat mijn kind niet zo lekker is, dan zorg ik dat ik wat later ga werken of wat eerder stop. Daartegenover staat dat we ook in de avonden en de weekenden werken. 

Ben je een goede ondernemer?

Ja, ik vind van wel. Ik voel me verantwoordelijk voor onze mensen en ik denk aan de continuïteit van ons bedrijf. Ik wil het goed doen, maar wel met leuke mensen. We willen bijvoorbeeld de komende jaren nog wel groeien. Maar, we willen alleen groeien als we kwalitatief ook hetzelfde kunnen leveren. Daarvoor moet je zorgen dat je intern alles op orde hebt. Kan ik nog leren? Zeker. Ik leer nog elke dag.

Je hebt het over groeien, wat zijn de ambities voor de komende vijf jaar?

We willen nog wel verder groeien in aanbod en inherent daaraan moet ook het aantal mensen groeien. Binnen drie jaar zou ik willen dat onze portefeuille verdubbeld is. We zijn nu een middelkleinbedrijf, maar met dit aantal mensen zijn we wel kwetsbaar. Als er iemand uitvalt, dan merk je dat. Als je net iets groter bent, dan heb je een stabielere basis en een extra schil om jezelf te beschermen.

De woningmarkt is booming op dit moment. Dat betekent gouden tijden voor jullie?

De huurmarkt werkt altijd iets anders dan bij koopwoningen. Wij hebben bijvoorbeeld een paar jaar geleden ook geen last gehad van de huizencrisis. Zodra mensen geen huis kunnen kopen, gaan ze vaak wel huren. Maar het aanbod moet er wel zijn. Waar voor ons wel de uitdaging ligt is om aan nieuw aanbod te komen. Daarom hebben we ons de laatste jaren meer gericht op nieuwbouw. Er gebeurt in Roosendaal best veel op het gebied van nieuwbouw. Daarnaast zijn we ook met nieuwbouw actief in bijvoorbeeld Breda en Rotterdam. Naast verhuur behoort ook beheer van vastgoed tot onze corebusiness. Wij hoeven ons zeker niet te vervelen.

Heb je een wens voor een bepaald project waar je graag bij aan zou willen haken?

Zonder ontwikkelaars en beleggers zijn wij nergens. Vaak worden we verrast door projecten van onze partners. De locaties en de invulling verrassen je en deze credits zijn voor hun. We zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten. We benaderen de ontwikkelaars en beleggers. Er is één project waar ik al meerdere keren contact voor heb gezocht en het is nog niet gelukt om tot een afspraak te komen, maar ik blijf gewoon proberen. Dat maakt je volgens mij ook een ondernemer. Je moet nooit opgeven. Als wij het dan uiteindelijk niet worden, dan weet ik in ieder geval dat ik er alles aan heb gedaan. 

Is er veel concurrentie in dit gebied?

Ik spreek eigenlijk nooit van concurrentie. De taart is groot genoeg voor iedereen, je bent zelf verantwoordelijk voor hoe groot het stuk is dat je pakt. Je hebt wel landelijke partijen, maar dat zijn een soort volumestampers. Dat zullen wij nooit worden. Als ik door Roosendaal of Bergen op Zoom loop, dan ken ik de klanten en de panden. Die betrokkenheid wil ik behouden. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat je nooit met iedereen een klik kan hebben. Dus er zullen altijd ‘concurrenten’ zijn, omdat die bijvoorbeeld beter bij een klant passen dan wij.

Laatste vraag: Met wie zou jij aan de keukentafel willen zitten?

Dat is een lastige vraag. Ik denk dat ik Steven Covey heel graag zou willen bedanken, wat uiteraard niet meer mogelijk is. Hij is iemand die me veel heeft gebracht. Hij heeft managementboeken geschreven en één van die boeken las ik op jonge leeftijd. De tools en vaardigheden die ik heb geleerd vanuit dat boek, die helpen me nog dagelijks.

Meer uit Tholen

Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

7 minuten geleden
Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

5 uur geleden
Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

1 dag geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

1 dag geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

2 dagen geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

3 dagen geleden