Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de keukentafel met Anderz Advocaten: 'What you see is what you get' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Aan de keukentafel met Anderz Advocaten: 'What you see is what you get' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Linda Prop en Katelijne Baas van Anderz Advocaten.

Jullie kennen elkaar al jaren, hebben jullie ook samen rechten gestudeerd?

Linda: “Inderdaad, we gaan al een lange tijd terug. We hebben elkaar ontmoet op de tennisbaan en werden goede vriendinnen. Destijds dachten we zelfs dat we tennisprofessionals zouden worden!”

Katelijne: “Inderdaad, dat klopt. Maar Linda is op haar vijftiende gestopt het fanatieke trainen voor tennis, en we zaten allebei op verschillende scholen, dus zagen elkaar minder. Toen zijn we beiden gaan studeren. Ik ben begonnen met een HBO-opleiding en ben daarna rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.”

Linda: “En ik ben rechtstreeks naar de Universiteit van Tilburg gegaan, dus we hebben niet samen gestudeerd.”

Hoe zijn jullie dan weer bij elkaar gekomen?

Linda: “We werkten allebei op een ander advocatenkantoor. Ik werkte destijds bij Voormolen Advocaten. Het kantoor dat ik enkele jaren later ook heb overgenomen..”

Katelijne: “Ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen, mede doordat ik uit een ondernemersgezin kom. Ik bevond me op een punt waarop ik iets voor mezelf wilde. Tijdens een gesprek met Rob van den Aarssen vertelde ik over mijn ambities, en hij begon over Linda en zag een match. Grappig genoeg kenden Linda en ik elkaar al, en we kenden ook allebei Rob. Tijdens een lunch met Linda vertelde ze me dat ze het echt anders wilde aanpakken dan andere advocatenkantoren.”

Wat wilden jullie dan zo graag anders aanpakken?

Katelijne: “We besloten alles volledig nieuw op te zetten. We hebben uitgebreid gepraat over hoe we de advocatuur op onze eigen manier wilden benaderen. Dit zijn geen gesprekken die je voert als je elkaar tegenkomt op de tennisbaan, maar we zijn er echt even voor gaan zitten. We waren het erover eens dat we met onze jonge en frisse blik de advocatuur anders wilden benaderen dan de traditionelere kantoren. We merkten dat mensen positief reageerden op ons idee, maar besefte ook dat ons kantoor dan daadwerkelijk anders moest zijn.”

Anders. Zowel letterlijk als figuurlijk!

Katelijne: “Ja, precies! We wilden geen standaard achternaam op de gevel, maar een eigentijdse naam. We wisten dat we het anders wilden doen, maar de naam was nog niet bedacht.”

Linda: “Grappig genoeg kwam het woord ‘anders’ tientallen keren ter sprake, maar het kwartje viel pas toen we bezig waren met het aanpassen van de website, de naam en de huisstijl zodat die beter aansloot bij onze visie. En toen kwamen we samen tot de naam Anderz Advocaten.”

Wat was de bewuste keuze om de ‘Z’ in de naam te verwerken?

Linda: “Ja, die ‘Z’ maakt het net iets unieker, oftewel anders. Vanaf juli 2015 zijn we officieel gestart als Anderz Advocaten.”

Wat geweldig dat jullie weer samen gekomen zijn. Jullie werken onder dezelfde bedrijfsnaam, maar jullie hebben wel allebei verschillende specialisaties, toch?

Linda: “Ja klopt. Katelijne is gespecialiseerd in personen en familierecht en ook een stukje jeugdrecht. En ik ben gespecialiseerd in het arbeidsrecht en een stukje ondernemingsrecht en contracten. Dus dat zijn ook de pijlers waar we ons echt op richten.”

Het traditionele beeld van de advocatuur is nog steeds dat het voornamelijk een mannenwereld is. Merken jullie daar iets van?

Linda: “Ja, zoals jij zegt, dat traditionele beeld bestaat vast en zeker nog. Maar dat betekent niet automatisch dat het een exclusieve mannenwereld is. Bij dit beroep denkt men wellicht nog vaak aan mannen in grijze kostuums en vrouwen in mantelpakjes. Wij willen simpelweg onszelf zijn, gewoon Linda en Katelijne. What you see is what you get. Hierdoor selecteren we in zekere zin al van tevoren onze klanten.” 

Hebben jullie nooit getwijfeld aan jullie nieuwe manier van advocatuur?

Linda: “Zeker wel. In het begin hebben we tegen elkaar gezegd dat dit twee kanten op kon gaan: het zou heel goed kunnen werken, of compleet kunnen mislukken. Het stereotype van de advocatuur is vaak formeel en afstandelijk. Dat zijn eigenschappen die totaal niet bij ons passen, we zijn juist heel toegankelijk. Het was dus mogelijk dat mensen zich afvroegen of wij wel de juiste expertise in huis hadden. Het had ook kunnen mislukken.”

Anderz Advocaten loopt hartstikke goed. Merken jullie een verandering binnen jullie branche?

Linda: “Ja, zeker. In onze regio zien we steeds meer ‘jonge’ advocaten die hun eigen advocatenkantoor beginnen.”

Katelijne: “Dat zien we eigenlijk als een groot compliment!”

Dat gebeurt vaak als je een voortrekkersrol hebt.

Linda: “Ja, misschien wel. Toch is de advocatuur ook een uitdaging, want er is een grens. We hebben die grens misschien een beetje opgerekt, maar we mogen ook niet te ver gaan, anders worden we niet meer serieus genomen.”

Waar trekken jullie dan precies die grens?

Linda: “Ik vind dat zelf ook nog steeds lastig. Ik hoop dat de beoordelingen van onze klanten en het aantal herhaalde klanten duidelijk maken dat we staan voor onze deskundigheid. Maar als we spreken over het opzoeken van grenzen, bedoel ik vooral hoe we onszelf profileren. We sponsoren tal van evenementen in de regio, vooral op het gebied van sport. Maar we zijn ook eerlijk over onze liefde voor de Vastenavend. Ons marketingbureau, Versvoer, heeft zelfs video’s bedacht waarin we schakelden tussen werksettings en de kroeg met onze Vastenavendkleding aan. Ik vind dat dat nog steeds kan, omdat dat is wie we zijn. Zolang we daarmee nog serieus worden genomen, is het goed.”

Linda: “Uiteindelijk komen klanten voor onze expertise, en ik denk dat de klanten die voor ons kiezen zich comfortabel bij ons voelen. Alles wat we doen past bij wie we zijn. Ons specialisme staat voorop, maar we onderscheiden ons door onszelf te blijven en mensen daadwerkelijk te willen helpen, hoe dan ook. Dat is onze visie.”

Staan jullie wel eens stil bij wat jullie de afgelopen acht jaar hebben neergezet?

Linda: “Veel te weinig! We zouden best wat vaker tegen elkaar mogen zeggen dat we het goed doen en die momenten af en toe ook vieren.”

Mee eens, je mag ook trots zijn toch?

Katelijne: “Ja precies, daar is niks mis mee!”

Tot slot, met wie zouden jullie individueel aan de keukentafel willen zitten?

Katelijne: “Freddie Heineken, omdat ik bewonder hoe hij zijn merk over de hele wereld heeft gevestigd. Hij was een van de eersten die zijn eigen ondernemingsweg insloeg, wat raakvlakken heeft met hoe ik ons bedrijf zie.”

Linda: “Een moeilijke vraag, maar ik denk dat ik dan ga voor Mathieu van der Poel. Een fenomeen in de wielersport die ook echt geschiedenis aan het schrijven is met zijn prestaties. Ik zou hem wel willen spreken over zijn kwaliteiten als topsporter en toch ook wel over de raakvlakken met het ondernemerschap.”

Paspoort Linda Prop
Naam: Linda Prop
Leeftijd: 38 jaar
Kinderen: Dochter June (2 jaar)
Burgerlijke staat: Samenwonend met Tommie
Hobby’s: Mijn interesses liggen bij reizen, culinair genieten en winkelen. Natuurlijk houden Katelijne en ik van tennis; dat is ook hoe we elkaar hebben leren kennen. Sportieve activiteiten combineren met gezelligheid is helemaal ons ding. Bovendien ben ik enthousiast over fietsen, momenteel trainen we voor de Amstel Gold Race.

Paspoort Katelijne Baas
Naam: Katelijne Baas
Leeftijd: 38 jaar
Kinderen: Zoon Youp (7 jaar)
Burgerlijke staat: Samenwonend met Remon
Hobby’s: Ik beschouw tennis als mijn favoriete hobby, vooral toernooien spelen. Hoewel ik niet elke week op de tennisbaan te vinden ben, geniet ik enorm van toernooien. Daarnaast ben ik een Bourgondiër die graag uit eten gaat en van gezelligheid houdt.

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

11 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

15 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden