Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de keukentafel bij Margot en Daniëlle: 'Snelle groei is op dit moment niet onze ambitie'

Aan de keukentafel bij Margot en Daniëlle: 'Snelle groei is op dit moment niet onze ambitie'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Margot de Wit-Jansen en Daniëlle van Gastel.

Een nieuw letselschade kantoor in Bergen op Zoom…..een gat in de markt?
Margot: “Tja, wat is een gat in de markt? Natuurlijk zijn er al aanbieders op ons vakgebied, maar ik denk wel dat we onderscheidend zijn. We zijn twee advocaten, die de best denkbare opleiding op het gebied van letselschade cum laude, dus met de hoogste rapportcijfers, hebben afgerond. We mogen ons “LSA advocaat” noemen, een soort keurmerk eigenlijk. We doen niets anders dan letselschade. Zo’n kantoor met twee letseladvocaten is er in Bergen op Zoom niet, dus eigenlijk kan je zeggen dat we meteen de grootste zijn..haha”
Daniëlle: “Wat ons natuurlijk wel onderscheidt van veel aanbieders op de markt is dat we zaken van A tot en met Z kunnen afwikkelen. Als er in een letselschadezaak geprocedeerd moet worden, dan kunnen we dat zelf helemaal afwikkelen. Er zijn in Nederland 18.000 advocaten en maar 350 LSA advocaten, dus helemaal doorsnee zijn we niet”.

Waarom Bergen op Zoom?
Margot: “Ik ben echt een geboren en getogen Bergse. Ik heb weliswaar in Tilburg gestudeerd, maar de stad eigenlijk nooit verlaten, of je moet mijn huidige woonplaats Halsteren niet als Bergen op Zoom zien. Toen ik besloot dat ik wilde gaan ondernemen, was er geen andere optie voor mij dan dat in Bergen op Zoom zou zijn ik. Ik ken de regio en hier ligt mijn netwerk”
Daniëlle: “Ik ben ook een geboren Bergse, maar heb echt veel meer van de wereld gezien dan Margot: Huijbergen en Tilburg, om te studeren …haha. Ik woon hier ook. Margot kende ik van mijn studenten tijd en we kwamen elkaar weer tegen bij een advocatenkantoor in Etten-Leur, waar we ruim acht jaar samen hebben gewerkt. Toen zij besloot om zelf te gaan ondernemen, was de stap voor mij zo gezet”.

Vriendinnen en collega’s dus?
Margot: “Zakelijk vriendinnen zeker. Maar we leiden echt wel ons eigen leven. We komen in de weekends niet bij elkaar over de vloer en hebben onze eigen vriendenkring. We komen elkaar ook op de sportschool tegen, maar hebben dat dan niet met elkaar afgesproken.”
Daniëlle: “Margot en ik kennen elkaar wel door en door. We waren in onze vorige baan eigenlijk al een team en zijn dat nog steeds. Vaak hebben we geen woorden nodig en voelen we van elkaar aan of er iets speelt. Of het even te druk is of dat iets iemand dwars zit: dat hoeft die ander meestal niet eens uit te spreken.”

Waar liggen jullie ambities met het nieuwe kantoor?
Daniëlle:. Onze ambitie is op dit moment niet gericht op een snelle groei van ons kantoor. Wij willen onze aandacht in de eerste plaats echt kunnen geven aan de zaken die lopen en ruimte laten voor de emoties die rond letselschade spelen. Je niet druk maken over de tijd die dat vaak vergt, maar alle ruimte hebben om verhalen helemaal aan te horen. Als de emotie bij cliënten een plek krijgt , is dat voor ons net zo belangrijk als de financiële afwikkeling: dat deel van het werk kan je toch wel aan ons overlaten”.
Margot: “Natuurlijk willen we er een boterham mee verdienen, maar ik hoef geen Porsche voor de deur. Kijk, als je een nieuw bedrijf begint, dan ben je natuurlijk bezig met de vraag “welke uitstraling willen we hebben”. Daar was bij ons eigenlijk geen issue: we willen gewoon twee advocaten zijn, die laagdrempelig een knetter goed product leveren: laagdrempelige topkwaliteit, niet meer, niet minder.”

Laagdrempelig? De uurtarieven in de advocatuur liegen er niet om, toch?
Margot: “Pas op: vergeet niet dat de verzekeraar van de veroorzaker van schade onze kosten vergoedt als de aansprakelijkheid vast staat. Dus onze hulp kost de cliënten vrijwel nooit een cent. We werken ook met een uurtarief dat gezien onze expertise wellicht aan de lage kant is, maar dat hebben we expres gedaan, juist om gezeur met verzekeraars over de hoogte van onze rekeningen te voorkomen. Daar is de cliënt uiteindelijk mee gediend.”
Daniëlle: “In de tien jaar dat ik nu letselschade zaken behandel, is het mij twee keer overkomen dat de cliënt iets betaalde omdat de verzekeraar moeilijk deed over een rekening. Dat ging over zegge en schrijven € 2000,--. Die heeft de cliënt zonder moeite betaald; dit was een schijntje in vergelijking met de paar ton die ik aan schadevergoeding er uit gesleept had.”

In de zakelijke ambities zijn jullie duidelijk, maar hoe zit dat privé?
Margot: “Eén van de redenen voor mij om voor het ondernemerschap te kiezen is de vrijheid in mijn agenda. Ik ben laatst bij een voorstelling van mijn dochter geweest. Lijkt een simpel voorbeeld, maar nu loop ik daar zo binnen. In loondienstverband is dat toch allemaal net anders: dan moet je toch gaan uitleggen waar je even bent.”
Daniëlle: “Die vrijheid is inderdaad heel belangrijk. We zijn alle twee gewend spijker hard te werken. Dat blijven we doen en het geeft een extra kick als je dat voor je eigen zaak doet. Dan maakt het ook niet uit wanneer je die uren maakt. Die vrijheid moeten we nastreven, al moet ik nu ook wel eerlijk zijn: de opstart vergt enorm veel tijd.”

Met wie zouden jullie zelf aan de keukentafel willen zitten?
Margot: “Met Serena Williams! Wat je noemt een “power vrouw”. Iemand die volledig haar eigen koers is gaan varen en succesvol is, ook buiten het tennis om nu, ondanks de tegenslagen die ze heeft gehad”.
Daniëlle: Ik houd het nu maar even op mijn eigen man…zie ik hem ook nog eens een keer in deze hectische tijden….haha.”

Naam:
Daniëlle van Gastel
Leeftijd:
36 jaar
Burgerlijke staat:
Gehuwd met Ralph Stadhouders,
Moeder van Mila (3) en Sammie (1)
Hobby’s:
‘Ik vind het heerlijk om met crossfit bezig te zijn, een boek te lezen of een avondje of dagje weg te gaan met het gezin of vrienden’

Naam:
Margot de Wit-Jansen
Leeftijd:
36 jaar
Burgerlijke staat:
Gehuwd met Robin de Wit
Moeder van Lisa (4) en Thijs (2)
Hobby’s:
‘Sporten en dan met name tennis en crossfit. Lekker bourgondisch bezig zijn, maar ook gewoon een avondje op de bank’

Meer uit Tholen

Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

4 uur geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

4 uur geleden
VrijMiBoTho maakt Thoolse verenigingen blij met ieder duizend euro

THOLEN - De Vrijdagmiddagborrel Tholen op vrijdag 14 juni was een groot succes, met bijna 2000 enthousiaste bezoekers die de werkweek kwamen afsluiten en het weekend kwamen inluiden. Bij de oprichting van de organiserende organisatie, stichting Tholen Unighted, is besloten jaarlijks de opbrengsten te schenken aan andere Thoolse stichtingen met een maatschappelijk belang. Woensdag 10 juli was de overhandiging van de cheques.

23 uur geleden
Flink omrijden: Alles wat je moet weten over de werkzaamheden op de A4

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

1 dag geleden
Koninklijke Marine oefent in augustus en september op Tholen

THOLEN - De Koninklijke Marine houdt in augustus en september drie weken lang militaire oefeningen binnen de gemeente Tholen. Het is niet bekend wat de zeemacht precies gaat doen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de oefeningen.

1 dag geleden
Athletes in Action is terug: Gratis sporten voor Thoolse jeugd

THOLEN - Athletes in Action (AIA) keert deze zomer terug naar Tholen. Van 15 tot en met 19 juli organiseert de christelijke sportorganisatie activiteiten op de oesterputten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan sport en spel. Voor tieners en jongeren ouder dan 12 jaar zijn er 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur programma's.

2 dagen geleden
Paul (61) al een maand vermist vanuit Stavenisse: laatst gezien bij haven [UPDATE]

STAVENISSE - De 61-jarige Paul Verberne is sinds vrijdag 7 juni vermist uit Stavenisse. Hij werd voor het laatst gezien rond 11.00 uur, toen hij op de fiets vertrok vanuit de Spuihaven. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. De politie heeft zijn signalement en foto gedeeld.

2 dagen geleden