Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aan de keukentafel bij Krystyna en Jesper: 'In overleg met deoperators  worden processengeoptimaliseerd'

Aan de keukentafel bij Krystyna en Jesper: 'In overleg met deoperators worden processengeoptimaliseerd'

ZUNDERT - West-Brabant bruist van de ondernemers. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met’ gaan we in gesprek met ondernemers. Deze week: Monique Elst en Luuk Roozeboom, eigenaren van de uitgeverij van dit blad.

Krystyna Czernecka en Jesper Jochems werken beiden in de coolste zaak van Zundert; Ardo, producent van onder meer vriesverse groenten. Krystyna werkt als operator en Jesper maakt als monteur deel uit van de technische dienst. Leuk en afwisselend werk waarbij zij regelmatig de samenwerking zoeken om de productlijnen optimaal te laten functioneren. Enthousiast vertellen zij over hun werkzaamheden, de producten en het voordeel van werken in ploegendienst.

DOOR CORINE ROKS

“Ik ben de hele dag in beweging. De ene keer bouw ik een productielijn om, dan weer stel ik het proces bij. Bij lijnproductie doen machines het werk, en dat in een bepaalde volgorde. Soms ontstaan er kleine problemen, mijn taak is het oplossen daarvan. Vaak in overleg met mijn productieteam dat bestaat uit tien collega’s. Het kan ook gebeuren dat ik een beroep moet doen op onze technische dienst,” waarbij Krystyna richting Jesper knikt.

“Op elke lijn ontdek ik nieuwe dingen, je leert de hele dag. De productielijnen zijn constant in ontwikkeling. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe ompakhal. Je kent ze wel, die mini blokjes spinazie uit het vriesvak. De groenten worden dagelijks in grote hoeveelheden vers aangeleverd. Wij verwerken deze tot vriesproduct. We hebben twee afdelingen, de versafdeling en de afdeling ompak die het hele jaar doordraait. Afhankelijk van de klant verpakken we de groenten in doosjes of zakken in verschillende formaten. Vandaar het ombouwen van een productie of verpakkingslijn,” geeft Krystyna aan.

Technische dienst

“Het assortiment groenten dat binnen dit bedrijf wordt verwerkt is enorm,” vult Jesper aan. “Boerenkool, gemengde groenten en zelfs pastinaak worden hier diepgevroren en verpakt. Het bedrijf telt 160 vaste medewerkers.” 

Jesper over zijn entree bij Ardo. “Ik werk graag met mijn handen. Via een advertentie in De Bode kwam ik hier terecht, dat was in 2015. Het bedrijf telt drie afdelingen binnen de technische dienst: koeltechnisch, mechanisch en elektrisch. Via scholing, gefaciliteerd door mijn werkgever, ben ik voor alle drie de afdelingen gekwalificeerd.”

Vrijheid

“Iedere dag is anders, je weet tevoren nooit hoe de dag wordt ingevuld. Logisch als je ingeschakeld wordt bij storingen. In overleg met de operator zoeken we naar een oplossing. Onderhoud behoort ook tot de taken van een monteur, dit pakken we op als een productie of verpakkingslijn stil staat. 

Sommige lijnen draaien namelijk niet continu, zoals in de versverwerking. Dit geeft ruimte om na te denken over verbeteringen. In overleg met de operators worden processen geoptimaliseerd. Het is heerlijk om hierin de vrijheid te krijgen.” Jesper: “Vanaf het begin dat ik hier werk wordt er geïnvesteerd in vernieuwing. Als ik terugkijk naar 2015 zie ik alleen maar progressie. Heel fijn om hieraan bij te kunnen dragen, als monteur moet je up-to-date blijven en innovaties omarmen.”

Beide werknemers vinden het een voordeel dat ze zijn opgeleid vanaf de werkvloer. 

Krystyna hierover: “Mijn loopbaan in een notendop; assistent bij het uitlezen van de machines tot vervangend teamleider. Intern heb ik opleidingen gevolgd en ben daardoor inzetbaar op alle verpakkingslijnen. In 2003 ben ik hier als uitzendkracht gestart. Nadat ik een vast contract kreeg, besloten mijn man en ik naar Zundert te verhuizen. We komen oorspronkelijk uit Polen. Mijn collega’s zijn mijn vrienden geworden. Overigens kreeg ik van mijn werkgever alle ruimte om de Nederlandse taal te leren, er werd niet moeilijk gedaan over een uurtje verlof onder werktijd.”

Voordelen

Het werken in ploegen biedt voordelen. “We draaien drie ploegen, grofweg ingedeeld in dag, avond en nacht. Vooral nu ik pas vader ben vind ik dit een uitkomst.” 

Waarbij Krystyna aanvult: “Helemaal mee eens. Ik heb kinderen in de leeftijd van 14 en 11 jaar die het nog steeds fijn vinden als er iemand thuis is. Een luxe die mijn man en ik ons kunnen permitteren door mijn ploegendienst.” 

Naam:
Jesper Jochems (30)
Burgerlijke staat: 
Samenwonend, is sinds vier maanden vader van Joah
Opleiding:
MBO richting Werktuigbouwkunde

Naam:
Krystyna Czernecka (40)
Burgerlijke staat:
Gehuwd, twee kinderen Kevin (14) en Nadia (11)
Opleiding:
MBO richting Verkoop/Retail

Meer uit Tholen

Tholensebrug eind oktober drie weken dicht, snelheidsbeperking vervalt

THOLEN - De Tholensebrug (N286) is van zondag 27 oktober tot maandag 18 november afgesloten voor het verkeer vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat vernieuwt in deze periode de voegovergangen, vangrails en het asfalt van de brug. Verkeer wordt omgeleid via de Oesterdam.

1 uur geleden
Zestig bankjes op Tholen worden vervangen of nieuw geplaatst

STAVENISSE - Dinsdag 28 mei zijn door wethouder Moerland de nieuwe zitbankjes en picknicktafels aan het eind van de Veerweg in Stavenisse officieel in gebruik genomen. Naast deze locaties komen er op diverse andere plaatsen in de gemeente Tholen ook nieuwe bankjes bij of worden verouderde bankjes vervangen.

4 uur geleden
Opnieuw minder boetes bij flitspalen Oud-Vossemeer en Tholen

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - De flitspalen op Tholen hebben in de afgelopen vier maanden wéér minder boetes uitgedeeld. De flitspaal op de kruising van de Reimersewaalseweg met Nieuwe Postweg registreerde 22 procent minder overtredingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de flitspaal langs de Oud-Vossemeersedijk flitst niet meer zo vaak, namelijk 18 procent minder.

23 uur geleden
Tholen krijgt extra talent-podium en meer artiesten op Vrijmibotho

THOLEN - Over een paar weken vindt de negende Vrijmibotho (Vrijdagmiddagborrel Tholen) voor het goede doel plaats op de scheepswerf M. van Duivendijk in Tholen. Op 14 juni kan er vanaf 16.00 uur weer genoten worden van sfeervolle livemuziek en smakelijke gerechten van foodtrucks in het prachtige decor van de jachthaven. Dit jaar is er een primeur op muzikaal niveau: er is een tweede podium waarop (jong) talent zich kan laten horen.De organisatie krijgt vaak aanvragen van artiesten die zouden willen optreden tijdens de Vrijmibotho. Van jong muzikaal (instrumentaal) talent tot upcoming DJ's die draaiuren willen maken op een groter podium. Zo ontstond het idee om een tweede (kleiner) podium te realiseren bij het foodplein voor (akoestische) optredens in het genre singer-songwriter, instrumentale optredens, zangers, zangeressen en beginnende bands.

1 dag geleden
34e Zevendorpentocht: Zeven afstanden en unieke routes over eiland Tholen

THOLEN - Zaterdag 6 juli wordt voor de 34e keer de Zevendorpentocht eiland Tholen georganiseerd. Dit jaarlijkse wandelevenement op en over het eiland Tholen voert de deelnemers langs vele mooi wegen en plaatsen op het eiland Tholen.

2 dagen geleden
Stadswandelingen door vestingstad Tholen voor toerist én inwoner

THOLEN - Waar komt de naam Tholen vandaan? Ken je het oudste carillonklokje van Nederland? Dit zijn enkele vragen die zomaar beantwoord kunnen worden door een gids tijdens een stadswandeling door Tholen. "Onze gidsen leven en werken in Tholen. Ze zijn trots op hun stad en vertellen met passie over hun omgeving. Dankzij hen ga je voortaan door een andere bril naar de omgeving kijken," aldus Jack Westdorp namens Stichting Tholen Beter Bekend. 

2 dagen geleden
Kir Royal uit Stalland zingt dit weekend bij koorfestival Middelburg VÓLkoren

SINT-ANNALAND - Op zaterdag 1 juni treedt zangvereniging Kir Royal uit St. Annaland op in Middelburg tijdens het jaarlijkse 'Middelburg VÓLkoren'.

3 dagen geleden