Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

900 verrassingen voor Walcherse mantelzorgers

900 verrassingen voor Walcherse mantelzorgers

MIDDELBURG - Bijna negenhonderd Walcherse mantelzorgers krijgen deze week een verrassing. “Onze acties voor de Dag van de Mantelzorg lopen altijd goed, maar in deze coronatijd vinden inwoners het nog belangrijker om hun mantelzorger te bedanken”, ervaart Meggie Drapers van Manteling Walcheren.

“Mantelzorgen doe je uit liefde, en velen staan er niet bij stil, maar het kan zwaar zijn om jarenlang je geliefde te verzorgen. Het is belangrijk dat mantelzorgers goed in hun vel zitten om voor de ander te kunnen zorgen”, zegt mantelzorgondersteuner Meggie Drapers. 

Ondersteuning

Manteling biedt daarom ondersteuning aan de ongeveer 3600 mantelzorgers die bij de organisatie bekend zijn. Groepsactiviteiten, zoals wandelingen waarbij mantelzorgers met elkaar kunnen kletsen en tips kunnen delen, kunnen momenteel niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar bijvoorbeeld individuele gesprekken wel. “We bespreken hoe het gaat en hoe de mantelzorger ondersteund kan worden.”

Delen

Voorlichtingscampagnes, zoals ‘Deel je zorg’, maken mantelzorgen bespreekbaar op het werk en school. “Laatst twijfelde een jongere die voor zijn ouder zorgt of hij op zijn stageplek zou vertellen dat hij mantelzorger is. Wij adviseren dat wel te doen, zodat er rekening kan worden gehouden met de thuissituatie. Deze stagiair kon uiteindelijk, ondanks het thuiswerken, op de werkplek terecht, zodat hij daar geconcentreerd kon werken.”

Tips

In deze coronatijd hebben sommige mantelzorgers het zwaarder, bijvoorbeeld als degene voor wie ze zorgen minder vaak de deur uit kan. “Toch maken ze er het beste van. Hun veerkracht is bewonderenswaardig.”

Op 3 december is er een online bijeenkomst voor Zeeuwse mantelzorgers waarbij ze ervaringen en tips kunnen delen, mede georganiseerd door Manteling Walcheren. Aanmelden kan via: moederaandelijn.nl/zeeland.

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

10 uur geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

11 uur geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

1 dag geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

1 dag geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

1 dag geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

2 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

2 dagen geleden