Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

8,7 miljoen euro voor innovatiesamenwerking in Zeeland

8,7 miljoen euro voor innovatiesamenwerking in Zeeland

VLISSINGEN - Het kabinet heeft landelijk 123 miljoen euro toegekend uit het Nationaal Groeifonds om samenwerkingsverbanden tussen onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheden op te schalen. Het Zeeuwse project ‘New Waves’ ontvangt 8,7 miljoen euro voor de projectperiode van vier jaar. Het project heeft als doel om bestaande publiek-private samenwerkingen (pps-en) op de thema’s water, energie en voedsel in Zeeland op te schalen en te versterken.

Het project New Waves is aangevraagd door innovatiehub Dockwize, HZ University of Applied Sciences, Scalda, World Class Maintenance, Food Delta Zeeland en Impuls Zeeland. Daarnaast zijn er tientallen (strategische) partners betrokken vanuit het bedrijfsleven en het maatschappelijk domein. Marlon Baarends (directeur bij Dockwize) benadrukt: “Nieuwe manieren van samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid zijn essentieel om oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. Met dit project kunnen we bestaande labs in Zeeland uitbreiden, nieuwe startups aantrekken en vernieuwende projecten opzetten. Een prachtige kans voor Zeeland.”

Over het project New Waves
?In Zeeland worden we geconfronteerd met specifieke uitdagingen, zoals de stijgende zeespiegel, verzilting van de bodem en beperkte zoetwaterbeschikbaarheid. Verschillende publiek-private samenwerkingsverbanden zijn opgericht om deze uitdagingen aan te pakken. In ‘New Waves’ zijn de krachten gebundeld om de impact te vergroten, bedrijven meer mogelijkheden te bieden om aan de transities te werken en vanuit het onderwijs beter in te spelen op de ontwikkelingen. Dit is essentieel gezien de urgentie van de vraagstukken en de behoefte aan gekwalificeerd personeel om deze uitdagingen aan te gaan. Ook Barbara Oomen (voorzitter college van bestuur HZ) is erg blij met de toekenning: “Het beste onderwijs en het meest waardevolle onderzoek komt tot stand samen met de praktijk. New Waves helpt om deze samenwerking, rondom de thema’s water, energie en voedsel, een enorme boost te geven, bijvoorbeeld in het Joint Research Center.”??

Uitrol innovatieve plannen
?Het project New Waves zal starten in september en duurt in ieder geval vier jaar. Daarna is er mogelijkheid om een vervolg van twee jaar aan te vragen. De toegekende 8,7 miljoen euro zal worden ingezet voor het versterken en opschalen van de publiek-private samenwerkingen en investeringen in ontwikkel-, test en demolocaties. Hierbij kun je denken aan innovatiepunt de KAAP en een nieuw food innovatie centrum dat ontwikkeld zal worden op de Kenniswerf in Vlissingen. Ook wordt er geïnvesteerd in living labs zoals Living Lab Schouwen-Duivenland en zijn er middelen voor activiteiten op het gebied van talentontwikkeling, leven lang ontwikkelen en voor innovatieprojecten met het bedrijfsleven.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

19 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

20 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden