Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

75.000 euro subsidie voor Roosevelt Foundation

75.000 euro subsidie voor Roosevelt Foundation

MIDDELBURG - De Roosevelt Foundation krijgt 75.000 euro subsidie voor onderzoek naar het bekender maken van de four freedoms. Deze vier vrijheden, zoals de toenmalige Amerikaanse president Roosevelt ze in 1941 benoemde, moeten vooral meer aandacht krijgen onder jongeren.

De Roosevelt Foundation zet zich in voor meer kennis en respect voor mensenrechten, en de vier vrijheden in het bijzonder. In 1941 introduceerde Franklin D. Roosevelt, president van de Verenigde Staten, de vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Deze vier vrijheden staan onder meer centraal bij de jaarlijkse uitreiking van de Four Freedoms Awards, het ene jaar in New York en het andere jaar in Middelburg.

Vrede

De Roosevelt Foundation ontvangt 50.000 euro van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (V-fonds). De subsidie vloeit voort uit een intentieverklaring die op 10 januari is ondertekend door het V-fonds, de Roosevelt Foundation, provincie Zeeland, University College Roosevelt, Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp en het RIAS (Roosevelt Institute for American Studies). Het Bevrijdingsmuseum draagt 25.000 euro bij.

Samenwerking

Leo Hannewijk, directeur van de Zeeuwse Concertzaal en Oostkerk in Middelburg, en Nine Nooter, voormalig directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, voeren de toekomstverkenning uit. Het onderzoek moet de mogelijkheden in beeld brengen voor het bekender maken van de vier vrijheden. Mogelijk gaan de ondertekenaars van de intentieverklaring hiervoor verder samenwerken en komen hier ook andere organisaties bij, zoals het Roosevelt Institute en de FDR Presidential library and museum in New York.

Slag om de Schelde

Het V-fonds zet zich met voorlichting, educatie en publiciteit onder meer in voor de instandhouding van vrede en democratie. Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, met bijzondere aandacht voor de Slag om de Schelde en de betekenis van deze strijd voor onze vrijheden.

Meer uit Beveland

Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

11 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

16 uur geleden
Een persoon naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

17 uur geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

1 dag geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

2 dagen geleden