Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

64 cliënten van ’s Heeren Loo verhuizen naar Rittenburg

64 cliënten van ’s Heeren Loo verhuizen naar Rittenburg

MIDDELBURG – Verhuizen is voor iedereen spannend. Een nieuwe omgeving met nieuwe geluiden. Je spulletjes op een andere plek. Andere buren. Voor de bewoners van ’s Heeren Loo is de verhuizing extra spannend. Sommige krijgen voor het eerst in hun leven een eigen badkamer en eigen woonkamer.

‘s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen, zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland en ook in de Middelburgse wijk Rittenburg, waar deze maand een woon- en dagbestedingslocatie voor 64 cliënten geopend is.

Extra speciaal

De accommodatie bestaat uit twee vleugels met daartussen een grote tuin, die in het voorjaar door de eigen groenvoorziening van ’s Heeren Loo ingericht zal worden. Een grote fietsenstalling staat in de schaduw van oude bomen, die tijdens de bouw zoveel mogelijk behouden zijn. Peter Mooibroek, directeur bedrijfsvoering, vertelt: “Dit is het terrein van voormalig Vijvervreugd en het Arduin Spiegeltheater. Sommige bewoners hebben nog in Vijvervreugd gewoond of gewerkt. Dat maakt deze locatie extra speciaal.”

In mei 2021 begon de bouw, ruim een jaar later kunnen de bewoners er hun intrek in nemen. “De oude locaties waren zeer verspreid over Walcheren. De gebouwen waren verouderd en dat gaf voor de cliënten geen fijne woonomgeving. Het betekende veel reisbewegingen, wat geld kost. Maar ook dat de zorgprofessionals weinig contact hadden met elkaar en daardoor moeilijk van elkaar konden leren. Doordat ze nu gecentreerd bij elkaar wonen, zijn er minder nachtdiensten nodig om iedereen van de zorg te voorzien die nodig is. Er wordt gewerkt aan nog vijf nieuwe locaties in onder andere Vlissingen, Goes, Kapelle en Middelburg.”

Ver weg

Tweeëndertig cliënten nemen hun intrek in de kamers van het groepswonen. Er zijn vier groepen bestaande uit acht bewoners. Aan weerszijden van de woonkamer en keuken liggen vier studio’s met ieder een eigen badkamer. Op de bovenverdieping zijn tweeëndertig appartementen voor mensen die zelfstandig, met begeleiding, kunnen wonen. José is een van hen. “Ik woonde hiervoor in Koudekerke in een groep. Dat was klein en ver weg van de stad. Nu kan ik makkelijk naar buiten.” Ze heeft haar woonkamer en slaapkamer naar eigen smaak ingericht. Haar vriend Eddie is daarbij komen helpen. “Het is wel wennen, want het is stiller dan wonen op een groep. Gelukkig is er altijd begeleiding in de buurt aan wie ik iets kan vragen.” Voor de bewoners van de appartementen is er ook een gezamenlijke woonkeuken waar de maaltijd gedeeld kan worden of samen tv gekeken kan worden.

Veilige thuisbasis

Aan een van de twee woongebouwen is een dagbestedingslocatie aangebouwd. In verschillende groepen worden spelletjes en activiteiten gedaan. De dagbesteding is ontwikkelingsgericht, waarbij de dromen en wensen van iedere cliënt centraal staan. Wat wil hij, wat vindt hij leuk en hoe wil hij zich ontwikkelen. Zo worden de cliënten levenslang en levensbreed ondersteund. “Deze nieuwe locatie is levensloopbestendig, waardoor het een veilige thuisbasis kan worden voor iedereen die hier woont.”

Meer uit Vlissingen

Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

13 uur geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

1 dag geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

1 dag geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

2 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

2 dagen geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

2 dagen geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

3 dagen geleden