Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

50.000 Zeeuwse huishoudens door Delta voorzien van glasvezel

50.000 Zeeuwse huishoudens door Delta voorzien van glasvezel

WEMELDINGE - Internetaanbieder Delta heeft bij 50.000 Zeeuwse adressen glasvezel aangelegd. Haar doel is om eind dit jaar 100.000 adressen toegang te geven tot deze nieuwste internettechnologie.

‘Voor de aanleg is tot nu toe ongeveer 640 kilometer gegraven’, laat Delta weten. ‘Zeeland telt iets meer dan 177.000 huishoudens. Nu heeft meer dan een kwart van de Zeeuwse huishoudens toegang tot glasvezel.’ Deze mijlpaal vierde Delta in de Van Reenenstraat in Vlissingen, met een minifanfare en cadeaus voor bewoners. ‘In onze thuisprovincie voorzien we de Zeeuwen al jaren van het snelste internet via de kabel. Ook in de toekomst blijven we koploper’, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van Delta. ‘Het dataverkeer neemt elk jaar fors toe en tijdens corona is dat proces extra versneld. Met ons glasvezel heb je toegang tot het snelste internet van het land en zijn huishoudens voorzien van een toekomstbestendige internetverbinding met een gelijke up- en downloadsnelheid.’

In 2022 staan onder meer Arnemuiden, Heinkenszand, Wemeldinge, Kloetinge en nog twintig plaatsen op de planning om te voorzien van glasvezel. Meer informatie over het aanlegproces en een overzicht van de plaatsen waar Delta de komende tijd aan de slag gaat, staat op delta.nl/glasvezelzeeland. Delta informeert bewoners persoonlijk zodra er wordt begonnen met de aanleg in hun buurt.

In Kapelle is Delta als eerste in Nederland begonnen met het uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel. ‘Daarmee zijn snelheden mogelijk tot 8 gigabit per seconde. Deze technologie wordt nu standaard gebruikt in nieuwe gebieden waar Delta glasvezel aanlegt.

Meer uit Reimerswaal

Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

3 uur geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

5 uur geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

6 uur geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

7 uur geleden
Toujours Kapelle biedt deze week vele activiteiten

KAPELLE - Een nieuwe editie van Toujours Kapelle is begonnen. Donderdag vindt de Franse Herdenking plaats. Zaterdag, de slotdag, is onder meer museum Memorial 40-45 in Kapelle open en vindt de tiende editie van de Franse Slagmars plaats. "We krijgen dit jaar de zoon van Charles Trepel op bezoek", vertelt Andries Looijen van de organisatie van Toujours Kapelle. "Zijn vader was een bekende commando en ligt in Kapelle begraven. Hij is hier voor het eerst tijdens een herdenking en gezien zijn gezondheid zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. Ik heb de eer om samen met hem donderdag een krans te leggen."

2 dagen geleden
Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

2 dagen geleden
Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

4 dagen geleden