Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

48 flexwoningen langs spoor in Goes

48 flexwoningen langs spoor in Goes

GOES - Waarschijnlijk nog het derde kwartaal van dit jaar zijn er 48 flexwoningen voor sociale huur beschikbaar aan de Van Hertumweg in Goes. Deze woningen vlakbij het treinstation blijven tien jaar staan en zijn grotendeels bestemd voor starters en statushouders, vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen donderdag.

De gemeente Goes stelt de grond - nu nog een lege kavel - beschikbaar en woningcorporatie Beveland Wonen gaat de duurzaam gebouwde flexwoningen verhuren. “Er is behoefte aan snel beschikbare en betaalbare woonruimte”, legt de wethouder uit. “Het gaat om twee gebouwen van drie woonlagen met appartementen in verschillende groottes. Minimaal vijftig procent van de woningen zijn voor starters en jongeren, maximaal dertig procent van de woningen zijn voor statushouders, dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning, en maximaal twintig procent voor andere doelgroepen, zoals gescheiden mensen die een woning zoeken.”

De plannen zijn volgens Veldhuizen besproken met de omliggende bedrijven. “Zij kunnen meedenken over bijvoorbeeld de invulling van het parkeren. De gemeente en corporatie werken de plannen verder uit en beleggen naar verwachting in april een informatiebijeenkomst over de nieuwe flexwoningen. 

Na tien jaar verhuizen de flexwoningen naar een andere locatie. Goes is nog op zoek naar meer locaties voor flexwoningen.

Meer uit Beveland

Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 uur geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

20 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 dag geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden