Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

47-jarige Syriër opgepakt in Kapelle voor oorlogs- en terroristische activiteiten

47-jarige Syriër opgepakt in Kapelle voor oorlogs- en terroristische activiteiten

KAPELLE - In zijn woning in Kapelle is dinsdag een 47-jarige Syriër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij oorlogsmisdrijven en terrorisme in zijn geboorteland.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. 'Goed dat politie en Openbaar Ministerie kordaat optreden bij dit soort verdenkingen', reageert waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle op het nieuws.

Vrijdag

De verdachte verblijft sinds 2014 in Nederland. Hij heeft een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is begonnen met informatie van de Duitse politie. Die beschikte over verklaringen van getuigen tegen de man. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Haag. Die is aangewezen om internationale misdrijven, waaronder oorlogsmisdrijven, te behandelen.

Commando

De aangehouden man zou als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. Hij vocht onder de strijdersnaam Abu Khuder. Het bataljon waarover de verdachte het commando zou hebben gehad is bekend geworden als Ghuraba'a Mohassan (Vreemdelingen van Mohassan).

Doorzoekingen

Bij de doorzoeking van de woning in Kapelle heeft de politie beslag gelegd op documenten en gegevensdragers, zoals een computer en telefoon.

Tegelijkertijd zijn er in Duitsland zes woningen doorzocht van vermoedelijke strijders van Ghuraba'a Mohassan. Dit betreft een zelfstandig Duits onderzoek. Ook is er een woning in Ede doorzocht. Hier woont een man die contact had met de verdachte.

Meer uit Reimerswaal

Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

14 uur geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

1 dag geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

2 dagen geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

2 dagen geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

3 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

4 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

4 dagen geleden