Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

400 extra asielzoekers in Zeelandhallen Goes

400 extra asielzoekers in Zeelandhallen Goes

GOES - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes gaat in op een dringend verzoek van staatssecretaris Eric van den Burg van Justitie en Veiligheid om in elk geval tot 20 september maximaal 400 extra asielzoekers op te vangen in de Zeelandhallen. De eerste asielzoekers arriveren waarschijnlijk vandaag al.

Het college ziet dat de nood voor opvangplekken voor asielzoekers enorm hoog is, staat in een persbericht van de gemeente Goes. Burgemeester Margo Mulder: “Er moet echt iets gebeuren om ervoor te zorgen dat mensen niet langer buiten hoeven te slapen in Ter Apel. Het is mogelijk om in de Zeelandhallen tijdelijk extra mensen op te vangen. We vinden dat we onder deze omstandigheden ervoor moeten zorgen dat er naast de noodopvang ook crisisopvang in de Zeelandhallen mogelijk moet zijn. We hebben wel een aantal harde voorwaarden gesteld om de veiligheid van onze inwoners en de asielzoekers te garanderen én toezeggingen aan inwoners en ondernemers na te komen.”

Voorwaarden

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat de crisisopvang inrichten. Met de staatssecretaris en het COA heeft Goes afgesproken dat de voorwaarden voor deze crisisopvang dezelfde zijn als voor de noodopvang: in Goes worden geen asielzoekers uit veilige landen of vluchtelingen die geregistreerd staan als overlastgevers opgevangen. De politie heeft volgens de gemeente aangegeven dat er voor deze crisisopvang voldoende politiecapaciteit kan worden ingezet. En met Libéma, eigenaar van de Zeelandhallen, is afgesproken dat de geplande evenementen doorgaan. 

Meer uit Beveland

UPDATE: Brand bij bedrijf Heinkenszand mogelijk aangestoken

HEINKENSZAND - De politie onderzoekt of de brand bij het bedrijf aan de Daniëlsweg in Heinkenszand afgelopen nacht is aangestoken. Twee caravans en een camper zijn hierbij in vlammen opgegaan.

3 uur geleden
Brand in Heinkenszand legt caravans en camper in de as

HEINKENSZAND - Op het terrein van een caravanhandel in Heinkenszand zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. 

4 uur geleden
Marnix Staete fase II van start in Goes

GOES - De symbolische eerste paal van de tweede fase van Marnix Staete in Goes is dinsdag 14 mei geslagen.

1 dag geleden
250 euro boete voor illegaal jagen bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondagavond bij Colijnsplaat aangehouden voor illegaal jagen. 

1 dag geleden
Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

3 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

4 dagen geleden