Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

36 personen willen burgemeester van Kapelle worden

36 personen willen burgemeester van Kapelle worden

KAPELLE - 36 personen hebben gesolliciteerd op de vacature van burgemeester van de gemeente Kapelle.

Geïnteresseerden konden hun sollicitatiebrief tot 1 juni aan de commissaris van de koning in Zeeland sturen. ‘In totaal hebben 36 personen gesolliciteerd, te weten 9 vrouwen, 26 mannen en 1 onbekend’, laat de provincie Zeeland vrijdag weten. ‘De leeftijd van de sollicitanten ligt voor zover bekend tussen 20 en 64 jaar. Twintig sollicitanten zijn werkzaam of hebben ervaring in een politiek-bestuurlijke functie. 29 sollicitanten hebben op dit moment (tevens) een betrekking in het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld of een ambtelijke functie bij de overheid. De politieke overtuiging van de sollicitanten is (voor zover bekend): lokale partij 6, VVD 3, PvdA 2, CDA 2, SGP 2, FvD 1, CU 1, GroenLinks 1 en D66 1.’

Commissaris van de koning Han Polman bespreekt de lijst van sollicitanten binnenkort met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Kapelle.

Meer uit Reimerswaal

Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

6 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

9 uur geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

1 dag geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

4 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

4 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

5 dagen geleden