Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

29 mensen uit Afghanistan onderweg naar Nederland

29 mensen uit Afghanistan onderweg naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een vlucht met daarin 29 mensen uit Afghanistan die Nederland als eindbestemming hebben, is donderdag rond het middaguur vertrokken vanuit Pakistan. Het vliegtuig landt in het Duitse Leipzig, waarna ze vanaf daar naar Nederland worden gebracht, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De groep is over land van Afghanistan naar Pakistan gereisd, waar ze zijn opgevangen door de Nederlandse ambassade en door het IOM, de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties. Eenmaal in Leipzig zullen medewerkers van de Nederlandse ambassade hen ophalen.

Het is de tweede vlucht in samenwerking met Duitsland. Eerder reisden mensen met Duitsland als eindbestemming mee op een Nederlandse chartervlucht. De Afghanen vallen onder de door de Tweede Kamer aangenomen motie-Belhaj, die stelt dat alle Afghanen die de Nederlandse missie in het Aziatische land hebben geholpen, moeten worden geëvacueerd.

Meer uit Binnenland

Onrustig in grote steden na WK-overwinning Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar is het zondagavond in de grote steden onrustig. Op het Mercatorplein in Amsterdam-West is veel overlast, aldus de politie. Er zijn daar volgens een woordvoerder zo'n vijfhonderd mensen op de been. Er zijn brandjes uitgebroken en mensen steken vuurwerk af. De ME staat klaar om in te grijpen, mocht dat nodig zijn, aldus de politie.

25 minuten geleden
Veel mensen de straat op in Den Haag na voetbalwinst Marokko

DEN HAAG (ANP) - Een grote groep mensen is zondagmiddag in de Schilderswijk in Den Haag de straat op gegaan na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar. Hierbij wordt feest gevierd en veel vuurwerk afgestoken. Op beelden op sociale media zijn op straat veel joelende mensen en toeterende auto's en scooters te zien. Sommige mensen dragen de Marokkaanse vlag met zich mee.

1 uur geleden
Ed Nijpels vindt rol NPO-zendercoördinatoren griezelig

HILVERSUM (ANP) - Ed Nijpels is kritisch over de rol van de zendercoördinatoren bij de NPO. De VVD-coryfee en oud-voorzitter van de Raad van Toezicht van de TROS en later AVROTROS noemt het "griezelig" dat "één man of vrouw uitmaakt wat wij als kijker te zien krijgen".

4 uur geleden
Voorzitter staatscommissie racisme: snel praten over excuses

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet de komende tijd gebruiken om nog eens goed in gesprek te gaan over de excuses voor de slavernij. Dat zei Joyce Sylvester, voorzitter van de staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme, in Buitenhof. Ze sprak ook de hoop uit dat naast de premier en andere leden van het kabinet ook de koning nog excuses zal aanbieden.

5 uur geleden
Stichting: koning moet excuses slavernij maken

DEN HAAG (ANP) - De stichting Eer en Herstelbetalingen Slachtoffers van slavernij in Suriname wil dat koning Willem-Alexander de excuses maakt voor het slavernijverleden in het land. Vrijdag meldden ingewijden na berichtgeving van de NOS dat op 19 december acht leden van het kabinet op verschillende plekken excuses zullen aanbieden, waaronder minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in Suriname. De stichting vindt dat ongepast, Weerwind is volgens hen "nazaat van slaafgemaakten in Paramaribo".

7 uur geleden
Nog vijf demonstranten Extinction Rebellion vast na blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de 150 actievoerders van Extinction Rebellion die zaterdag waren opgepakt, zitten nog vast, laat de politie weten. Ze worden nog vastgehouden omdat hun identiteit niet vastgesteld kan worden en omdat ze dit proces bemoeilijken, aldus een woordvoerster. De politie kon nog niet zeggen wanneer de vijf worden vrijgelaten.

8 uur geleden
Illegaal feest Ammerzoden beëindigd na oproep politie

AMMERZODEN (ANP) - Na een oproep van de politie is een illegaal feest in het Gelderse Ammerzoden (gemeente Maasdriel) beëindigd. De meeste bezoekers vertrokken al snel nadat de muziek was uitgezet, aldus de politie.

9 uur geleden