Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

29 mensen uit Afghanistan onderweg naar Nederland

29 mensen uit Afghanistan onderweg naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een vlucht met daarin 29 mensen uit Afghanistan die Nederland als eindbestemming hebben, is donderdag rond het middaguur vertrokken vanuit Pakistan. Het vliegtuig landt in het Duitse Leipzig, waarna ze vanaf daar naar Nederland worden gebracht, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De groep is over land van Afghanistan naar Pakistan gereisd, waar ze zijn opgevangen door de Nederlandse ambassade en door het IOM, de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties. Eenmaal in Leipzig zullen medewerkers van de Nederlandse ambassade hen ophalen.

Het is de tweede vlucht in samenwerking met Duitsland. Eerder reisden mensen met Duitsland als eindbestemming mee op een Nederlandse chartervlucht. De Afghanen vallen onder de door de Tweede Kamer aangenomen motie-Belhaj, die stelt dat alle Afghanen die de Nederlandse missie in het Aziatische land hebben geholpen, moeten worden geƫvacueerd.

Meer uit Binnenland

NAVO-top volgend jaar juli in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

10 minuten geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

1 uur geleden
Minder nachtvluchten op Schiphol, ban op luidste vluchten in nacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

1 uur geleden
Verdachte aangehouden voor inrijden op dragqueen en partner

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht in augustus vorig jaar te zijn ingereden op een dragqueen en diens partner, meldt de politie vrijdag. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer.

1 uur geleden
Meerdere Nederlanders gewond na instorten dak Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van een deel van een restaurant en club op Mallorca zijn meerdere Nederlanders gewond geraakt. De ANWB Alarmcentrale kreeg van vier Nederlanders hulpverzoeken. Zij raakten lichtgewond, meldt een woordvoerder.

2 uur geleden
UM onderzoekt contacten met conflictgebieden

MAASTRICHT (ANP) - De Universiteit Maastricht (UM) stelt onderzoek in naar instellingen in gebieden waar een grootschalig conflict is, en waarmee de universiteit samenwerkt. De UM gaat een inschatting maken of en zo ja, in welke mate, deze instellingen betrokken zijn bij schendingen van fundamentele mensenrechten. Dat liet de UM vrijdag weten.

3 uur geleden
NS: meer treinreizigers naar Duitsland rond wedstrijden Oranje

UTRECHT (ANP) - Veel Oranjesupporters gaan waarschijnlijk met de trein naar de wedstrijden van het Nederlands elftal op het komende EK voetbal in Duitsland. De NS zegt veel treintickets te hebben verkocht op en rond de speeldagen, aanzienlijk meer dan op dezelfde dagen vorig jaar.

3 uur geleden