Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

25 Oekraïense vluchtelingen in Vliethoeve Kortgene

25 Oekraïense vluchtelingen in Vliethoeve Kortgene

KORTGENE - 25 vluchtelingen uit Oekraïne krijgen woonruimte in de voormalige jeugdzorginstelling de Vliethoeve in Kortgene.  

‘Deze opvang is bedoeld voor Oekraïense ontheemden die al op Noord-Beveland aanwezig zijn en momenteel nog bij particulieren verblijven’, laat de gemeente Noord-Beveland donderdagmiddag weten.

3 jaar

De eigenaar van de Vliethoeve en de gemeente hebben afspraken gemaakt over de opvang. ‘Het betreft een tijdelijke opvang voor maximaal 3 jaar, onder regie van de gemeente. De Vliethoeve wordt de komende periode geschikt gemaakt voor verschillende gezinsgroottes. In eerste instantie gaat het om een groepswoning. Intussen wordt hard gewerkt aan appartementen. Zodra deze gereed zijn, kunnen de ontheemden van de woning doorstromen naar de appartementen.’ 

Aanvankelijk waren er plannen voor vluchtelingenopvang in chalets op de sportvelden bij Kortgene. ‘De Vliethoeve biedt echter een aantal voordelen. Op deze locatie kan er gebruik worden gemaakt van bestaande infrastructuur en zijn er zowel binnen als buiten recreatiemogelijkheden. Ook kan er worden samengewerkt met de reeds aanwezige particuliere ontheemdenopvang.’

Sinds maart worden er in een gemeentelijke opvang in Wissenkerke 25 Oekraïense ontheemden opgevangen. Deze voorziening blijft ook open. 

Meer uit Beveland

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

43 minuten geleden
Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

1 uur geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

1 dag geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden