Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizen

25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizen

GENÈVE (ANP) - Zeker 25 miljoen banen in de luchtvaart- en reisbranche staan op de tocht door de massale uitval van vliegreizen vanwege het nieuwe coronavirus. Daarvoor waarschuwt de internationale brancheorganisatie IATA. Volgens de organisatie dreigt ruim een derde van 65,5 miljoen banen in de luchtvaart- en toerismesector wereldwijd te verdwijnen.

De grootste klappen vallen volgens IATA in Azië en Europa, waar respectievelijk ruim 11 miljoen en bijna 6 miljoen mensen hun baan kunnen verliezen. Luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die afhankelijk zijn van vliegreizen zullen de impact van de coronacrisis het sterkst voelen in het tweede kwartaal, verwacht de organisatie. Voor heel 2020 moeten luchtvaartmaatschappijen rekening houden met een omzetverlies van 44 procent, aldus IATA.

Volgens de organisatie is het van het grootste belang dat overheden de luchtvaartsector te hulp schieten. Dan kunnen massale ontslagen voorkomen worden. IATA vindt dat er directe financiële steun, financieringsgaranties en belastingcoulance nodig zijn.

Daarnaast moet de luchtvaartsector zich voorbereiden op de periode na de piek van de pandemie, vindt IATA. Zo moeten luchtvaartmaatschappijen hun werkprotocollen aanpassen om zo min mogelijk besmettelijke personen te vervoeren. Ook moet er een plan komen hoe om te gaan met telkens veranderende reisverboden en grenssluitingen. "We willen de fouten van na de aanslagen van 9/11, toen het weer oppakken van vliegen rommelig verliep, niet nog eens maken", stelt IATA-directeur Alexandre de Juniac.

Meer uit Financieel

ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

16 minuten geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

30 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

1 uur geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden