Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2,5 jaar celstraf voor man die vrouw door hoofd schoot

2,5 jaar celstraf voor man die vrouw door hoofd schoot

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 28-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Daarnaast moet hij aan het slachtoffer en haar moeder een schadevergoeding van 272.000 euro betalen. De man schoot in augustus 2020 een vriendin door haar hoofd. Zij overleefde het schot, maar hield er zeer ernstig blijvend letsel aan over.

Op de bewuste dag in de zomer van 2020 was de verdachte samen met het slachtoffer aanwezig in de woning van het slachtoffer. Hij speelde met zijn vuurwapen dat hij al een aantal maanden had en probeerde het wapen schoon te maken. Op een bepaald moment richtte hij het wapen in de richting van het slachtoffer, zonder te controleren of het wapen geladen was. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door haar hoofd.

Verbijsterend
De rechtbank noemt het verbijsterend dat de verdachte zich na het geloste schot vervolgens niet om het slachtoffer heeft bekommerd. In plaats daarvan nam hij de telefoon van het slachtoffer mee en reed rond in een auto. Ondertussen schakelde hij geen hulp in. Pas na ruim twee uur, toen hij weer in de woning van het slachtoffer was, belde hij de hulpdiensten. De rechtbank rekent dit de verdachte zeer zwaar aan.

Onaanvaardbaar risico
Dat de opgelegde straf van 2,5 jaar lager is dan de eis van de officier van justitie, komt omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat er sprake is van een poging tot doodslag. Het is volgens de rechtbank niet bewezen dat verdachte het schot opzettelijk heeft gelost met het doel om het slachtoffer te doden. Wel vindt de rechter dat de verdachte ‘onaanvaardbare risico’s’ heeft genomen. De man bezat immers een vuurwapen waarmee hij speelde en dat hij schoonmaakte zonder zich te verdiepen in de voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om een ongeluk als dit te voorkomen.

De volledige uitspraak is terug te vinden op Rechtspraak.nl.

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

5 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

5 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

8 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

8 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

12 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

12 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

13 uur geleden