Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

25 horecazaken ook na 20.00 uur nog open in Breda

25 horecazaken ook na 20.00 uur nog open in Breda

BREDA (ANP) - In Breda zijn zaterdagavond in totaal 25 horecazaken ook na 20.00 uur nog opengebleven. Dat blijkt volgens de gemeente Breda uit waarnemingen door handhavers. De Bredase horeca kreeg van burgemeester Paul Depla een uur extra, tot 21.00 uur, de ruimte voor het maken van een statement. Maar na die tijd moesten ze van de burgemeester toch echt hun deuren sluiten.

"In een tijd waar de spanningen rond de coronamaatregelen in de samenleving oplopen, is er bewust voor gekozen om in contact te blijven met de horeca die getroffen is door de nieuwe maatregelen", aldus Depla zondag. "Maar ook in Breda gelden de regels. De overtreders van die regels worden aangepakt." De burgemeester ging naar eigen zeggen ook niet direct tot sluiting over uit vrees voor grootschalige ordeverstoringen. "Dat risico hebben we niet willen lopen."

Handhavers keken tot 22.30 uur wie er nog open was, daarna niet meer. Dit omdat daarna ondersteuning moest worden geboden bij een verkeersongeval. De zaken die in overtreding waren van het coronabeleid krijgen een maatregel opgelegd. Die kan bestaan uit een waarschuwing of een boete.

Brief

"De zaken die in overtreding zijn geweest kunnen binnen enkele dagen een brief van de gemeente verwachten waarin hen een maatregel wordt opgelegd. De zwaarte van die maatregel is afhankelijk van eventuele eerdere overtredingen en kan zijn een waarschuwing/last onder dwangsom of een boete", aldus een woordvoerster van de gemeente, die spreekt van een drukke en roerige 13 november.

Een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Breda zei zondag dat de ondernemers die langer open bleven zich terdege bewust zijn van de consequenties van hun handelen. "Als je die keuze maakt, moet je ook de consequenties dragen", zei hij. "Maar we zijn echt en oprecht klaar met dat gejojo van de overheid. Dat alles neemt overigens niets weg van onze sympathie voor de mensen die elke dag in de zorg knokken. Het kabinet zou de zorgcapaciteit moeten verbeteren in plaats van beperkende maatregelen aan de rest van Nederland op te leggen."

"Op deze manier is het ook voor de horeca niet meer vol te houden. Ik hoop dat dit signaal goed in Den Haag is aangekomen. De emmer is helemaal vol door het inconsistente beleid van de overheid."

Meer uit Binnenland

Doden ongeluk Lekkerkerk en woning Zoetermeer waren gezin

DEN HAAG (ANP) - De overleden personen die zaterdag zijn gevonden in een woning in Zoetermeer, zijn een 34-jarige man en een 70-jarige vrouw. De 72-jarige man die bij een aanrijding eveneens zaterdag in Lekkerkerk om het leven kwam, was de echtgenoot van de vrouw en de vader van de man. Dat meldt de politie dinsdag.

41 minuten geleden
Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in de biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. "Met een jaarclub, alles erop en eraan."

1 uur geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

1 uur geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

2 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

2 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

2 uur geleden
Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

3 uur geleden