Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

25 horecazaken ook na 20.00 uur nog open in Breda

25 horecazaken ook na 20.00 uur nog open in Breda

BREDA (ANP) - In Breda zijn zaterdagavond in totaal 25 horecazaken ook na 20.00 uur nog opengebleven. Dat blijkt volgens de gemeente Breda uit waarnemingen door handhavers. De Bredase horeca kreeg van burgemeester Paul Depla een uur extra, tot 21.00 uur, de ruimte voor het maken van een statement. Maar na die tijd moesten ze van de burgemeester toch echt hun deuren sluiten.

"In een tijd waar de spanningen rond de coronamaatregelen in de samenleving oplopen, is er bewust voor gekozen om in contact te blijven met de horeca die getroffen is door de nieuwe maatregelen", aldus Depla zondag. "Maar ook in Breda gelden de regels. De overtreders van die regels worden aangepakt." De burgemeester ging naar eigen zeggen ook niet direct tot sluiting over uit vrees voor grootschalige ordeverstoringen. "Dat risico hebben we niet willen lopen."

Handhavers keken tot 22.30 uur wie er nog open was, daarna niet meer. Dit omdat daarna ondersteuning moest worden geboden bij een verkeersongeval. De zaken die in overtreding waren van het coronabeleid krijgen een maatregel opgelegd. Die kan bestaan uit een waarschuwing of een boete.

Brief

"De zaken die in overtreding zijn geweest kunnen binnen enkele dagen een brief van de gemeente verwachten waarin hen een maatregel wordt opgelegd. De zwaarte van die maatregel is afhankelijk van eventuele eerdere overtredingen en kan zijn een waarschuwing/last onder dwangsom of een boete", aldus een woordvoerster van de gemeente, die spreekt van een drukke en roerige 13 november.

Een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Breda zei zondag dat de ondernemers die langer open bleven zich terdege bewust zijn van de consequenties van hun handelen. "Als je die keuze maakt, moet je ook de consequenties dragen", zei hij. "Maar we zijn echt en oprecht klaar met dat gejojo van de overheid. Dat alles neemt overigens niets weg van onze sympathie voor de mensen die elke dag in de zorg knokken. Het kabinet zou de zorgcapaciteit moeten verbeteren in plaats van beperkende maatregelen aan de rest van Nederland op te leggen."

"Op deze manier is het ook voor de horeca niet meer vol te houden. Ik hoop dat dit signaal goed in Den Haag is aangekomen. De emmer is helemaal vol door het inconsistente beleid van de overheid."

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

50 minuten geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

1 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

2 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

2 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

2 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

3 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

3 uur geleden