Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2,2 miljoen kijkers op piekmoment Koningsdag

2,2 miljoen kijkers op piekmoment Koningsdag

HILVERSUM (ANP) - Hoewel de koninklijke familie Koningsdag anders heeft gevierd dan gebruikelijk, hebben maandag miljoenen mensen de dag op televisie gevolgd. Het spelen van het Wilhelmus, de toespraak van koning Willem-Alexander vanuit paleis Huis ten Bosch en de opening van de digitale kleedjesmarkt door koningin Máxima en haar dochters, werden maandagochtend door 2,2 miljoen mensen gezien, zo blijkt uit cijfers van stichting Kijkonderzoek (SKO).

Daarmee was het, na het journaal van 20.00 uur op NPO1, het best bekeken programma van de dag. Naar het nationale toostmoment in de middag keken ook nog eens 716.000 belangstellenden.

De show Later was alles beter van cabaretier Peter Pannekoek trok op NPO1 ruim 1,3 miljoen kijkers. Hij moest het afleggen tegen Château Meiland, dat op SBS6 op hetzelfde tijdstip een kleine 1,6 miljoen mensen trok.

In de kijkcijferstrijd van de talkshows trok Jinek (RTL 4) 300.000 kijkers minder dan het publieke Op1, dat een kleine 1,1 miljoen kijkers wist te boeien.

Meer uit Entertainment

Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

2 dagen geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

3 dagen geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

6 dagen geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 week geleden
NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

LAREN (ANP) - Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

2 weken geleden
Verenigd Koninkrijk organiseert songfestival namens Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat het Eurovisie Songfestival organiseren in plaats van Oekraïne, zo heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Eigenlijk zou Oekraïne als de winnaar van dit jaar het evenement organiseren, maar dat kan niet vanwege de oorlog in het land.

2 weken geleden
Pearl Jam trad zondagavond niet op na doktersadvies

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Pearl Jam zegde zondagmiddag op het laatste moment het concert in de Ziggo Dome af op doktersadvies. Dat heeft een woordvoerder van MOJO maandag gemeld.

2 weken geleden