Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

21 mensen Nederlandse evacuatielijst van Kabul naar Doha

21 mensen Nederlandse evacuatielijst van Kabul naar Doha

DOHA (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat een vliegtuig vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul met aan boord 21 mensen die op een Nederlandse evacuatielijst staan aangekomen is in Doha in Qatar. Het is de vierde evacuatievlucht van Kabul naar Doha.

De mensen moeten in Doha worden getest op het coronavirus en kunnen na een negatieve uitslag met lijnvluchten verder reizen. Qatar zorgt er op dit moment voor dat er gevlogen kan worden vanaf het vliegveld.

Topfunctionaris Lolwah al-Khater van het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde zondagavond op Twitter dat er in totaal meer dan 230 passagiers aan boord van het vliegtuig zaten. Naast Nederlanders zou het onder anderen gaan om mensen uit Afghanistan, de Verenigde Staten, Duitsland, België, Ierland, Canada, Frankrijk en Italië.

Veel kritiek

Eind augustus werd het vliegveld in Kabul gesloten toen alle buitenlandse militairen vertrokken en de Taliban de controle over het vliegveld overnamen. Sindsdien zijn meerdere Nederlanders nog met vluchten het land uitgegaan, maar er zitten nog meer vast in Afghanistan.

In de laatste weken van augustus wilden veel landen in allerijl mensen uit Afghanistan halen nadat de Taliban het land sneller dan verwacht onder controle hadden gekregen. Er kwam veel kritiek op de evacuaties in Nederland en andere Europese landen. De verantwoordelijke ministers Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken en Ank Bijleveld van Defensie stapten donderdag en vrijdag op vanwege de evacuaties.

Meer uit Binnenland

Man komt om door ongeval in Erp (Noord-Brabant)

ERP (ANP) - Een 78-jarige man uit Veghel is in de nacht van zaterdag op zondag in het Noord-Brabantse Erp om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. De politie spreekt van een eenzijdig ongeval, wat betekent dat er geen anderen bij het ongeluk waren betrokken.

55 minuten geleden
Brandweer redt drie mensen uit brandende woning Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - In een woning in Vlissingen heeft in de nacht van zaterdag op zondag kort brand gewoed. De brandweer heeft drie mensen uit de woning gered. Zij hadden rook ingeademd en werden door ambulancepersoneel nagekeken. Elf bewoners van omringende woningen moesten hun huizen verlaten en zijn elders opgevangen. Een aantal van hen had eveneens rook ingeademd, meldt de brandweer.

4 uur geleden
Forensisch onderzoeksteam terug uit Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - Het Nederlands forensisch en opsporingsteam (FO-team) is terug uit Oekraïne. De veertig leden van het speciale team van de marechaussee werden zaterdagmiddag verwelkomd op de vliegbasis Eindhoven. Ze hebben in Oekraïne onderzoek gedaan naar oorlogsmisdaden. Dat gebeurde onder de vlag van het International Strafhof (ICC) en op verzoek van de regering in Kiev.

12 uur geleden
Vuurwerk na WK-zege Oranje, maar vooral binnen feest

DEN HAAG (ANP) - Na de 3-1 winst van Oranje op het WK in Qatar is op veel plaatsen in Nederland feest gevierd. Onder meer in Den Haag, Deventer, Veenendaal, Sittard en Zaandam staken mensen vuurwerk af. Maar vanwege de kou buiten werd er vooral binnenshuis, in de kroeg of het clubhuis gefeest.

15 uur geleden
Huis van Oranje gaat vrijdag weer open bij kwartfinale WK

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd van het Nederlands elftal in de kwartfinales van het WK in Qatar wordt vrijdagavond uitgezonden op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. De KNVB organiseert dan weer het zogeheten Huis van Oranje. Oranje speelt op 9 december voor het eerst op dit WK een wedstrijd in de Nederlandse avond (aftrap 20.00 uur).

15 uur geleden
Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd. De demonstranten spraken zich in de Hofstad ook uit tegen racisme en extreemrechts geweld. De mars ging van de Lange Vijverberg richting het ministerie van Justitie en Veiligheid. Volgens een van de initiatiefnemers, Platform Stop Racisme, liepen zo'n 250 demonstranten mee.

16 uur geleden
Lange Frans teruggekeerd op YouTube

HILVERSUM (ANP) - Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd. Dat gebeurde onder meer omdat de rapper volgens YouTube regels over intimidatie, bedreigingen en cyberpesten zou schenden. Aanleiding was onder meer zijn gesprek met Janet Ossebaard in zijn podcast. De twee hadden het onder meer over een aanslag op premier Mark Rutte.

19 uur geleden