Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

21 mensen Nederlandse evacuatielijst van Kabul naar Doha

21 mensen Nederlandse evacuatielijst van Kabul naar Doha

DOHA (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat een vliegtuig vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul met aan boord 21 mensen die op een Nederlandse evacuatielijst staan aangekomen is in Doha in Qatar. Het is de vierde evacuatievlucht van Kabul naar Doha.

De mensen moeten in Doha worden getest op het coronavirus en kunnen na een negatieve uitslag met lijnvluchten verder reizen. Qatar zorgt er op dit moment voor dat er gevlogen kan worden vanaf het vliegveld.

Topfunctionaris Lolwah al-Khater van het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde zondagavond op Twitter dat er in totaal meer dan 230 passagiers aan boord van het vliegtuig zaten. Naast Nederlanders zou het onder anderen gaan om mensen uit Afghanistan, de Verenigde Staten, Duitsland, België, Ierland, Canada, Frankrijk en Italië.

Veel kritiek

Eind augustus werd het vliegveld in Kabul gesloten toen alle buitenlandse militairen vertrokken en de Taliban de controle over het vliegveld overnamen. Sindsdien zijn meerdere Nederlanders nog met vluchten het land uitgegaan, maar er zitten nog meer vast in Afghanistan.

In de laatste weken van augustus wilden veel landen in allerijl mensen uit Afghanistan halen nadat de Taliban het land sneller dan verwacht onder controle hadden gekregen. Er kwam veel kritiek op de evacuaties in Nederland en andere Europese landen. De verantwoordelijke ministers Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken en Ank Bijleveld van Defensie stapten donderdag en vrijdag op vanwege de evacuaties.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Bruls wil levenslang stadionverbod voor relschoppers

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil dat relschoppers die na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion. Dat zei de Nijmeegse burgemeester woensdag aan het begin van een raadsvergadering in een terugblik op de gebeurtenissen van zondag.

16 minuten geleden
Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij

DEN HAAG (ANP) - De komende dagen komen er in totaal 500 opvangplekken voor asielzoekers bij, zegt demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er 200 plaatsen bij in Almere, en vrijdag 300 in Gorinchem.

1 uur geleden
BuZa tegen reizigers uit en naar Marokko: zoek snel andere route

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vanuit en naar Marokko aan om snel te zoeken naar een alternatieve route. Vanaf middernacht gaat er een vliegverbod in tussen Marokko en Nederland. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er "alternatieven om te reizen via andere nabij Nederland gelegen landen". Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Slachtoffer aanrijding tram in Den Haag is Poolse man

DEN HAAG (ANP) - De man die maandagavond in Den Haag overleed nadat hij door een tram was aangereden, is een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit. De politie meldde eerder al dat het slachtoffer geen vaste woon- of verblijfplaats had.

5 uur geleden
Ook OM in hoger beroep in moordzaak advocaat Wiersum

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de strafzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum. De rechtbank Amsterdam veroordeelde de twee verdachten vorige week tot dertig jaar cel. Het OM had levenslang geëist. De advocaten van Giërmo B. en Moreno B. hadden al laten weten beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

6 uur geleden
Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie past snelrecht toe op zeven mannen uit Arnhem en Nijmegen die afgelopen zondag werden opgepakt bij de rellen die uitbraken in het Goffertpark in Nijmegen, na de wedstrijd NEC - Vitesse. De zeven verdachten worden woensdag en donderdag op verdenking van openlijk geweld voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM wil dat ze vast blijven zitten tot aan de rechtszitting.

7 uur geleden
Marokko verbiedt vliegverkeer van en naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De Marokkaanse overheid legt vanaf middernacht een vliegverbod op voor vluchten van en naar Nederland. Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia na berichtgeving hierover in Marokkaanse media. Het vliegverbod geldt behalve voor Nederland ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

7 uur geleden