Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2022 wederom geen gangbaar jaar voor Historisch Museum De Bevelanden

2022 wederom geen gangbaar jaar voor Historisch Museum De Bevelanden

GOES - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden Zeeuwse musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Zo had Historisch Museum De Bevelanden in Goes 16.982 bezoekers in 2016. Dat aantal zou het de jaren daarna niet evenaren, met dieptepunten in 2020 (3.579 bezoekers) en vorig jaar (3.709 bezoekers). “Met de vernieuwing die nodig is voor het museum, wordt 2022 ook geen gangbaar jaar”, vertelt Saskia Vahlenkamp, die vorige week afscheid nam als museumdirecteur.

Ondanks alles beleefde het museum volgens Vahlenkamp wel een goede zomer. “Daarmee hebben we het totale bezoekersaantal wel opgekrikt.” Musea konden geen groepen ontvangen, maar daarvan had het Goese museum relatief weinig last, want ze ontvangt meer individuele bezoekers dan groepen. “Dit is een stads museum, waar vooral toeristen binnenlopen die de stad bezoeken.” De rustige tijd biedt ruimte om bijvoorbeeld de collectie na te lopen. “Dan bekijk je welke stukken je allemaal hebt en bepaal je de waarde ervan. Niet in financiële zin, maar of ze nog in het verhaal van de tentoonstelling passen. Dat gaat altijd door, maar daarop kun je focussen als het museum dicht is.”

Vanaf 1 februari is Wilco Blaak de nieuwe directeur van Stichting Musea de Bevelanden, waaronder het Goese museum en het Fruitteeltmuseum in Kapelle vallen. Vahlenkamp is vertrokken, omdat ze in het buitenland gaat wonen. “Het is niet dat ik het niet meer naar mijn zin had bij het museum. Ik hoop dat het weer snel open mag en dat het mooi vernieuwd wordt, in het huidige pand of op een nieuwe locatie.”

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

15 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

16 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

20 uur geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

22 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 dag geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden