Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2021 brengt mondjesmaat verlichting grootste luchthaven Duitsland

2021 brengt mondjesmaat verlichting grootste luchthaven Duitsland

FRANKFURT (ANP) - Het begin van 2021 heeft nog niet voor het gewenste herstel gezorgd voor Frankfurt Airport. De grootste luchthaven van Duitsland zag de passagiersstroom in januari uitkomen op nog geen 20 procent van de eerste maand van 2020. Door de coronacrisis wordt nog altijd veel minder gevlogen. De verwachting is dat de het aantal passagiers dit jaar tussen de 35 en 45 procent van het recordjaar 2019 zal uitkomen.

Luchthavenexploitant Fraport telde in totaal 882.869 passagiers. Door reisbeperkingen en virusvrees stappen veel minder mensen in een vliegtuig. Daarop sneden veel maatschappijen ook in hun aanbod. Het vrachtvervoer bewoog tegen de trend in met een stijging van het volume met dik 18 procent.

De daling van de passagiersstroom met krap 81 procent volgt op een maand december waarin de situatie niet veel beter was. De laatste maand van 2020 daalde het aantal passagiers op Frankfurt Airport met bijna 82 procent.

Volgens Fraport-voorzitter Stefan Schulte zal de commerciële luchtvaart in de loop van het jaar aantrekken, vooral in de tweede helft van 2021. Dat heeft ook te maken met de uitrol van vaccins.

Meer uit Financieel

Eurocommissaris ziet brede steun voor langer toestaan glyfosaat

STRAATSBURG (ANP) - De grote meerderheid van EU-landen steunt het langer toestaan van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, zegt de Europese Commissie. Daarmee zou de verlenging die zij voorstelt vrijwel verzekerd zijn. De "overgrote meerderheid" van de lidstaten ziet volgens Eurocommissaris Stella Kyriakides geen reden om het bestrijdingsmiddel aan banden te leggen.

54 minuten geleden
Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

1 uur geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

1 uur geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

2 uur geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

2 uur geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

2 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

2 uur geleden